Ancelotti: Bellingham ima ono nešto kao Kaka nekada

Nogomet 2. pro 202315:27 0 komentara
AP Photo/Fermin Rodriguez via Guliver Image

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti iznio je komplimente na račun Judea Bellinghama.

Engleski nogometaš je ove sezone u fokusu zbog svojih odličnih partija koje pruža u dresu kraljevskog kluba, a novinare je zanimalo na kojeg velikog nogometaša podsjeća na terenu.

„Nisam gledao Di Stefana kako igra. Vidio sam Cruyffa i Zidanea, a sa Bellinghamom sam iznenađen jednako kao i kada sam prvi put gledao Kaku kako igra. Ima tu nešto od Kake. Ne kažem da su isti, ali imaju zajedničkih stvari“, rekao je Ancelotti.

Na treningu u petak Bellingham je trenirao posebno, ali talijanski stručnjak je odbacio sve spekulacije oko toga hoće li igrati danas.

„Spreman je da igra. Ne, nema nikakvih problema. Malo je umoran, a imao je mali problem sa listom, osjetio je manju neugodnost. Smatrali smo da je bolje da trenira bez kontakta. On je spektakularan, fantastičan igrač. Oduševljeni smo sa njim. Jako cijenimo sve što radi“.

Ancelotti ističe da nikada nije tražio od Bellinghama da postiže golove.

„Nikad nisam tražio od Bellinghama da postiže golove. On to radi jer ima sjajnu sposobnost da uđe pred gol protivnika u pravi trenutak. Poštujemo ga zbog svega što radi, ne zbog golova“, zaključio je Ancelotti.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!