Nakon Prosinečkog, u Rudeš i brat od reprezentativca

Hrvatska 8. lip 202310:00 1 komentar
Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP Images by Guliver

Nakon dolaska novog trenera, velikana Roberta Prosinečkog, Rudeš je krenuo slagati igračku križaljku za HNL.

“Pred NK Rudešom veliki su dani. Nakon potvrde ulaska u društvo deset najboljih hrvatskih klubova, poduzeli smo sve da se u tom društvu i zadržimo. A da bi u tome uspjeli, za trenera nam je stigao 54-godišnji Robert Prosinečki, veliko nogometno ime, koje je pisalo povijest zagrebačkog, ali i hrvatskog nogometa”, rekli su iz kluba povodom imenovanja Prosinečkog.

A osim dolaska novog stratega, prema informacijama Germanijaka, jučer su u Rudešu riješili i povratak Jakova Bašića u klub. U prošloj sezoni igrao je za Slaven Belupo, koji je jučer objavio kako je s Bašićem sporazumno raskinuo suradnju. Brat blizanac Tome Bašića iz Lazija, tako se vraća u klub u kojem je proveo pretprošlu sezonu, prije odlaska u Koprivnicu. U Podravini se nije pretjerano naigrao, iako je skupio 24 nastupa, no sveukupno je manje od 500 minuta proveo na terenu.

Bašić je 26-godišnji veznjak koji može igrati i na poziciji stopera, a u svojoj je seniorskoj karijeri branio boje Hajduka B, Dugopolja, Hrvatskog dragovoljca i Rudeša. Prethodno je od 2015. do 2019. godine studirao u Sjedinjenim Američkim Državama i paralelno igrao nogomet.