Klopp: Trebali smo skoro sve napraviti drugačije

Champions League 3. lis 202214:39 > 14:41
Guliver Image

Jurgen Klopp održao je press konferenciju uoči utakmice trećeg kola grupne faze Lige prvaka u kojoj Liverpool dočekuje Rangers. I to uz sve probleme s kojima se suočava od početka sezone i koji su bili glavna tema konferencije.

“Nakon utakmice u Napulju bilo je jasno da neke stvari moramo promijeniti vrlo brzo. Tada nismo igrali utakmicu s Wolverhamptonom, pa smo igrali protiv Ajaxa. Pa nismo igrali protiv Chelseaja i nismo uspjeli ništa izgraditi na toj pobjedi nad Ajaxom. A onda smo igrali protiv Brightona, dobre momčadi koja nam je rano dala dva gola. Kad vidite problem i mislite da imate rješenje, onda se očekuje da bude dobro i odmah, ali to u nogometu nikad nije slučaj. Da smo pobijedili Brighton, osjećaj bi sada bio drugačiji, ali problemi bi bili isti. Trebali smo gotovo sve napraviti drugačije. Prije samo dvije godine bili smo u sličnoj situaciji kada smo ostali bez oba centarhalfa, ali smo radeći na tome našli rješenje. To ćemo učiniti i sada”, rekao je Klopp na početku konferencije upitan o formi momčadi od početka sezone.

Što se tiče Lige prvaka, Liverpool sada čeka dvije utakmice s Rangersom.

“Rangers generalno radi jako dobar posao i očekujemo da će se maksimalno boriti za rezultat. To je sjajna momčad sa sjajnim menadžerom. Imali su sjajnu sezonu u Europi prošle godine i to je nešto na što moramo biti spremni. Očekujemo pravu borbu”, rekao je Nijemac.

Klopp je imao zanimljiv odgovor i na pitanje koliko samopouzdanja imaju njegovi igrači:

“Mislite li da je Cristiano Ronaldo uvijek na vrhuncu samopouzdanja? Događa se svima nama. Lionel Messi prošle sezone – prilično slično. Morate poduzeti prave korake, donijeti prave odluke i biti spremni i vaše će se samopouzdanje vratiti. U individualnim sportovima to rješavaš sam, u ekipnim to moraju raditi svi zajedno i zato zna biti malo kompliciranije”.

A što se tiče pitanja obrane:

“Primili smo slične golove, različite momčadi prolaze kroz iste pukotine. Problem je što moramo biti hrabri u obrani. Potreban je intenzitet i to je nešto s čime se moramo nositi. Moramo biti čvršći, kompaktniji. Igrati obranu je umjetnost i kod nas je dugo sve dobro funkcioniralo. Ali kada sada vidite kako to funkcionira, shvatite da se morate vratiti osnovama.”

Što treba promijeniti?

“Strpljenje nije baš prava riječ, ali moramo biti strpljivi i raditi prave stvari uvijek iznova dok sve ne uspije. Ne možemo uvijek početi ispočetka. Ako možemo pomoći dečkima da igraju malo drugačije, to ćemo i učiniti. Ali moramo biti kompaktniji”.

Liverpool u utorak od 21 sat dočekuje Rangers.

Komentari

Vaš komentar