Kalinić: Zapet sam poput puške, mi stariji moramo mlađima davati vjetar u leđa

Hrvatska 10. srp 20249:32 0 komentara
Robert Matić i Miro Gabela/hajduk.hr

Lovre Kalinić (34) jedan je od Hajdukovih nogometaša koji se na pripremama pod vodstvom novog trenera Gennara Gattusa bori za mjesto u početnoj postavi.

Zdrav je i spreman za današnju pripremnu utakmicu protiv Fenerbahčea, koja će se igrati u Grazu u 19 sati, pišu 24sata:

“Svi smo na broju. Borimo se za poziciju, ali cilj je zajednički. Svi moramo puhati u isti rog ako mislimo nešto napraviti. Jednostavno samo takvim pristupom možemo očekivati da ćemo nešto napraviti. Što se tiče mene, mogu bez lažne skromnosti reći da treniram odlično. Dobro se osjećam, fit sam, zapet poput puške. Treniram i dajem 100 posto, ali takav je moj mentalitet i ne odstupam od toga”.

O treneru Gattusu

“Upijamo sve više njegovih ideja. Sigurno da još uvijek dolazi do nekih greškica, ali zasad se ne kažnjavaju. Nadam se da će tako i ostati te da ćemo naš stil igre unaprjeđivati svakim danom. Trener inzistira na tome i mi ga slijedimo“, rekao je, a onda najavio utakmicu protiv Fenera:

“Jak suparnik, europska momčad, što ćemo pričati o Feneru koji je jedan veliki klub. No za nas to mora biti utakmica kao i svaka druga. U njoj želimo pokazati sve ono što radimo svaki dan i uvjeriti sebe da možemo slijediti trenerove ideje. Moramo u njoj u djelo provesti sve ono što smo dogovorili kroz tjedan i što praktički svaki dan radimo. Mislim da smo stvarno na dobrom putu što se toga tiče”.

Mladi igrači

“Oni moraju osjetiti taj huk s tribine jer sigurno je to jedan zamah za njihovu budućnost. Neki će ostati, neki će ići, ja neću ulaziti u taj dio, ali sigurno da je lijepo da svi dobiju šansu i da imaju prostor za pokazati se. Ti momci imaju kvalitetu, a mi stariji moramo im davati vjetar u leđa da se osjećaju slobodno, da mogu uživati u igri i nogometu”, rekao je kapetan Hajduka i zaključio:

“Od svakoga možeš naučiti, tako i od onog goreg. Ja sam prošao treću, drugu i prvu ligu i svugdje sam nešto naučio. Najveće bogatstvo nogometa je to što si prošao sve i imaš iskustva kojim možeš podučiti mlađe i usmjeriti ih onako kako treba.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!