Dinamo i Hajduk se emotivno oprostili od Ćire

Hrvatska 8. velj 202310:18
Guliver Images

Brojni hrvatski nogometni klubovi opraštaju se od Miroslava Ćire Blaževića, legendarnog nogometnog trenera, koji je preminuo u 88. godini, u Zagrebu.

Najdublji je trag od hrvatskih klubova ostavio u Dinamu čiji je bio član, kao igrač, tijekom 1954. i 1955. godine. No, kao trener je proslavio klub iz Maksimira, pogotovo tijekom 1982. godine kada je osvojena legendarna titula prvaka nekadašnje države. U još je nekoliko navrata vodio Dinamo pa tako i u hrvatskim prvenstvima.

„Dan prije svog 88. rođendana zauvijek nas je napustio trener svih trenera, veliki i legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Gospodine Ćiro hvala Vam od srca na svemu što ste kroz čitav svoj život davali i dali za Dinamo i za hrvatski nogomet. Vaš nogometni rukopis, lik i djelo nikada nećemo zaboraviti. Dinamo ovim putem izražava najiskreniju sućut obitelji i prijateljima legende hrvatskog nogometa. Počivao u miru“, objavio je na društvenim mrežama Dinamo.

Bio je Blažević kratko i trener Hajduka, tijekom 2005. godine te je u to vrijeme sa splitskim klubom osvojio hrvatski Superkup. Na službenoj internetskoj stranici Hajduk je objavio nogometni put Ćire Blaževića između čega izdvajamo.

„Kruna nogometne karijere Miroslava Blaževića, treće je mjesto i brončana medalja na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj. Miroslav Blažević obilježio je hrvatski i svjetski nogomet. Vodio je nekoliko državnih reprezentacija da bi s Hrvatskom postigao veliki uspjeh. Te vatrene 1998. godine Miroslav Ćiro Blažević proglašen je najboljim trenerom na svijetu. Pod njegovim vodstvom Hrvatska je postala nogometna velesila. Mala država priznata samo šest godina ranije gotovo je pokorila nogometni svijet. Ćiro Blažević stvorio je i vodio reprezentaciju koja je trajno obilježila hrvatski sport“.

Od 1955. do 1957. godine Miroslav Blažević je kao nogometaš nosio dres Lokomotive koja se također oprostila od legendarnog trenera.

Napustio nas je legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević. Malo je poznato kako je kao igrač 1955. godine igrao za Lokomotivu. Hvala mu za sve nezaboravne trenutke koje nam je podario. Iskrena sućut obitelji“, objavio je klub s Kajzerice.

Blažević je osim u Dinamu i Hajduku kao trener od hrvatskih klubova radio u Rijeci, Osijeku, Varteksu, Zagrebu i Zadru, a osječki klub je napisao.

Preminuo je legendarni Ćiro Blažević koji je jedan dio svoje karijere proveo i kao trener Osijeka. Počivao u miru“.

 

Komentari

Vaš komentar