Budicin: Selahiju je netko iz kluba ovo dozvolio

Hrvatska 2. ruj 202223:16 0 komentara
HNK Rijeka

Nogometaši Dinama svladali su Rijeku rezultatom 3:1 u sklopu 8. kola SuperSport HNL-a. Golove za Dinamo zabili su Lauritsen, Špikić i Oršić, a utješni gol Rijeke postigao je Vlasenko.

Trener Rijeke Fausto Budicin nije mogao biti zadovoljan viđenim.

“Zaslužena pobjeda Dinama. Bili su bolji od nas i dominantniji. Mi smo se u prvom poluvremenu opredijelili za zatvoreniji pristup iako nismo trebali biti toliko zatvoreni. Imali smo problema s uspostavom pas igre, lako smo gubili posjed i nismo mogli ništa napraviti kroz tranziciju“, započeo je Budicin pa nastavio:

“Pozitivna je reakcija igrača u drugom poluvremenu i činjenica da smo dobili nova saznanja o igračima koji su nedavno stigli. Danas je igrala momčad koja je prvi put igrala zajedno i to je jedan od razloga naše slabe prezentacije. Dinamu želim puno sreće u utorak, a mi moramo biti bolji. Sad kad imamo više informacija o svemu, moramo donositi bolje odluke.”

Prokomentirao je situaciju s Lindonom Selahijem koji nije mogao igrati zbog svadbe.

“Situaciju oko Selahija sam saznao početkom tjedna. Nemam što pametno reći. On nam je bitan igrač, ali netko u klubu mu je dozvolio da organizira vjenčanje u ovom periodu.

Otkrio je zašto kapetan Rijeke Haris Vučkić nije bio u zapisniku.

“Osjetio je neke probleme. Svi su nas otpisali u Maksimiru, rekao bih s razlogom, pa smo ga odlučili poštedjeti uoči niza bitnih utakmica prije reprezentativne pauze“, rekao je trener Rijeke.

Za kraj, otkrio je kakve su Dinamove šanse protiv Chelseaja.

“Trebaju igrati bez opterećenja, uživati u utakmici. Chelsea je dobra ekipa, mora ih se respektirati, ali Dinamo ima pravo nadati se dobrom nastupu. Ako budu pravi, zašto im se ne bi to vratilo?”, zaključio je Fausto Budicin.