Hrvatska danas doznaje protivnike na Euru, evo tko sve prijeti

Nogomet 2. pro 20238:25 0 komentara
AP Photo/Darko Bandic via Guliver Images

Danas će se u Hamburgu s početkom u 18 sati održati ždrijeb za Europsko prvenstvo iduće godine u Njemačkoj.

Euro će se održati u deset njemačkih gradova, a hrvatska nogometna reprezentacija se nalazi u trećoj jakosnoj skupini s Nizozemskom, Škotskom, Slovenijom, Slovačkom i Češkom, što znači da s njima sigurno neće biti u skupini Eura.

Vatreni bi iz prve jakosne skupine mogli dobiti Njemačku, Portugal, Francusku, Španjolsku, Belgiju ili Englesku, dok su u drugoj Mađarska, Turska, Rumunjska, Danska, Albanija i Austrija.

Kad je riječ o četvrtoj jakosnoj skupini, tamo su Italija, Srbija i Švicarska, a naknadno će upasti tri reprezentacije koje će mjesto izboriti kroz dodatne kvalifikacije. Za tri karte borit će se Wales, Finska, Poljska i Estonija, zatim BiH, Ukrajina, Izrael i Island te Gruzija, Luksemburg, Grčka i Kazahstan.

Također, imaju i najpoželjnije grupe. Tako ne bi bilo loše da izabranici Zlatka Dalića budu smješteni u skupinu B ili E, jer njihovi pobjednici u osmini finala idu na najbolje trećeplasirane iz drugih skupina, a drugoplasirani iz tih skupina u osminu finala također idu na drugoplasirane reprezentacije.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!