Bel psovao nakon što je Rijeka zabila Dinamu: Evo kako se sad opravdava

Hrvatska 1. ožu 202418:01 2 komentara
David Catry Isosport by Guliver

Još je jedna snimka konverzacije sudaca utakmice SuperSport HNL-a procurila, i to derbija prošlog, 24. kola. U njemu je Dinamo na Maksimiru pobijedio Rijeku 1:0. Situacija o kojoj je ovdje riječ vezana je za gol koji je postigla Rijeka, ali je naknadno poništen zbog ofsajda.

Na početku drugog poluvremena, pri rezultatu 0:0, sudac Dario Bel dosudio je faul za Rijeku. Igrači i klupa Dinama bunili su se tvrdeći da je bio prekšaj, ali za njih, no Bel je ostao pri odluci. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca Mirko Marić glavom je zabio za vodstvo Rijeke 1:0. Bel je priznao gol i pokazao na centar.

Snimka koja je dospjela u javnost otkriva kako je u to vrijeme tekla konverzacija između glavnog suca Bela i VAR sobe, u kojoj su bili Igor Pajač i Ivan Mihalj. Nejasno je tko od njih govori koju rečenicu od onih što slijede, ali činjenica je da jedan glas postavi dva pitanja, a da Bel na to saspe salvu psovki:

“Zaleđe? Potencijalno zaleđe?”

“Igraj, to je gol. Nema faula. Jebo ti bog majku u pičku. Jebo ti bog majku usranu, ti jebo bog majku…”

HNS je sada objavio Belovu izjavu, u kojoj objašnjava što se dogodilo. “Nakon što sam donio odluku o prekršaju igrača Dinama, pomoćni sudac signalizirao mi je da se radi prekršaju igrača Rijeke. Nažalost, u tom trenutku sam već donio pogrešnu odluku koju prema protokolu ne mogu više promijeniti. Stoga sam žestoko reagirao prema samome sebi te se u komunikaciji čuju te neprimjerene riječi nakon postignutog gola Rijeke jer sam bio svjestan da je moja pogrešna procjena rezultirala pogotkom, te sam bio razočaran takvim propustom. Razumijem da se radi o neprimjerenim riječima, zbog čega mi je žao te se ispričavam javnosti zbog loše poruke koju takav rječnik šalje. No, radi se o komunikaciji koja ne bi smjela biti javna i nadam se da šira javnost razumije da u visoko stresnim situacijama pobjegnu takve riječi.

Sudačku karijeru gradim na poštovanju koje imam prema svakom klubu i igraču, što vjerujem da mogu potvrditi i igrači i osoblje HNK Rijeka, kao i svakog drugog kluba. Stoga mi je žao ako je bilo tko doživio moje riječi drugačije jer sam ih uputio isključivo sebi zbog pogrešno dosuđenog prekršaja koji je rezultirao pogotkom. Drago mi je što pogreška nije imala rezultatske posljedice s obzirom na to da pogodak nije priznat zbog zaleđa.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare