VIDEO: Nezapamćen skandal u Izraelu, Hapoel nije htio igrati bez navijača

Košarka 28. ruj 202322:32 0 komentara

Košarkaši Maccabija iz Tel Aviva tamo su se plasirali u finale Liga kupa (Kup pobjednika), iako nisu igrali polufinalni dvoboj s gradskim rivalom Hapoelom.

“Ponos Izraela” će u nedjelju od 17 sati (prijenos na SK) u borbi za trofej dočekati Hapoel Jeruzalem srpskog trenera Aleksandra Džikića, no o toj utakmici idućih dana nitko neće govoriti.

Naime, što se dogodilo u četvrtak navečer u Tel Avivu, u dvorani u kojoj Hapoel igra svoje utakmice, a Maccabi je formalno bio domaćin?

Hapoel je izgubio službenim rezultatom 20-0 nakon što je policija odlučila skenirati identifikacijski broj svakog navijača prije ulaska u dvoranu iz sigurnosnih razloga, što je dovelo do ogromnih redova ispred dvorane. Košarkaši kluba iz Tel Aviva nisu željeli na teren ako njihovi navijači nisu bili u dvorani, a u 20:15, odnosno 15 minuta čekanja, suci su odsvirali kraj utakmice.

Hapoel je žestoko reagirao na svojim društvenim mrežama.

„Sportski navijači – ne kriminalci! Od jutra su nam počele pristizati poruke iz kojih smo shvatili da izraelska policija večerašnju utakmicu tretira kao ratni događaj u koji su uključeni navijači, od osam do 80 godina, žene i djeca – svi su bili potencijalni kriminalci. S obzirom na odnos prema publici na ulazu u dvoranu zaključili smo da nema smisla izlaziti na teren. Sport pripada navijačima!” poručili su iz kluba.

Nakon ove odluke Hapoel Tel Aviv mogao bi se suočiti s novčanom kaznom.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!