‘Cibona je imala imovinu, sada nema ništa’

Košarka 15. lip 20228:51 > 8:52
Cibona/Mihal Jacic

Cibona je ponovno priča grada Zagreba, nažalost još jednom iz pogrešnih razloga.

Sinonim košarke u Zagrebu i Hrvatskoj, KK Cibona na rubu je propasti, neki će reći ‘po tko zna koji put’. No, sada je situacija vjerojatno i najalarmantnija, zacrtan je datum 21. lipnja kada će isteći razdoblje u kojem klub mora vratiti nagomilane dugove, a rješenja nema.

Čovjek koji je gradio veliku Cibonu 1980-ih godina, Mirko Novosel u razgovoru za Index govorio je o aktualnoj situaciji u klubu.

Problemi su se gomilali godinama, klub nije financiran na pravi način, a najgore se dogodilo kada je klub izgubio imovinu koju je grad jednostavno oduzeo radi dugovanja. Cibona nije imala sponzora, nije se financirala i sada je situacija nemoguća,” kazao je Novosel.

Novosel je uživao u finalnoj utakmici nedavno završenog prvenstva Hrvatske u kojem je Cibona svladala Zadar.

Nisam dvadeset godina vidio takvo navijanje u Ciboninoj dvorani kao u susretu protiv Zadra, nažalost svi ti sjajni rezultati koji su ostvareni ove sezone dovedeni su u pitanje jer ako klub ode u stečaj, priča je praktički gotova.

Legendarni trener i član košarkaške Kuće slavnih, govorio je o imovini koju je stvarala upravo Cibona.

Dvorana je doslovno izgrađena uz pomoć navijača, bilo je to velikih akcija u kojima su oni sudjelovali, sve smo sami financirali kao klub, a onda je odjednom grad odlučio da će prepisati sebi tu imovinu, sve što je Cibona uz pomoć navijača gradila, nestalo je u trenutku.

Strani investitori su prisutni, ali i ovdje postoje zapreke.

Oni mogu spasiti klub, ali ponovno se događaju problemi. U tom slučaju, grad bi bio oslobođen daljnjih obveza financiranja,” zaključio je Novosel.