Hrvatski duel u Belgiji: Nesuđeni izbornik svladao bivšeg

Košarka 25. svi 202323:16 0 komentara
Foerster/Eibner-Pressefoto via Guliver Images

U finalu košarkaškog prvenstva Belgije sastaju se momčadi koje vode hrvatski treneri. Štoviše, jedan je bivši izbornik hrvatske reprezentacije, a drugi je nesuđeni...

Riječ je o Ivici Skelinu koji vodi Antwerp Giantse i Dariju Gjergji koji je za kormilom Oostendea, momčadi koja je već 11. godina u nizu prvak Belgije.

Sada su blizu i 12. nakon što su u trećoj utakmici finala doigravanja slavili u gostima 86:70 i tako u finalnoj seriji poveli 2-1. Presudila je treća četvrtina koju su gosti dobili 22:6.

Prvu utakmicu dobio je Antwerp 63:62, no druga je uvjerljivo pripala Oostendeu 94:60. Četvrta utakmica igra se 27. svibnja u Oostendeu, a eventualna peta 29. svibnja u Antwerpenu.

Skelin je upravo ove sezone proglašen najboljim trenerom belgijsko-nizozemske zajedničke lige BNXT, a osvojio je i Kup pobjedom u finalu baš nad Gjergjom i Oostendeom.

Gjergja je, međutim, apsolutni vladar Belgije budući da je potpisao svih tih 11 uzastopnih naslova prvaka Oostendea. Ipak, iako je sve bilo pripremljeno za njegovo preuzimanje hrvatske reprezentacije, izbornikom je postao Josip Sesar.

Skelin je, podsjetimo, reprezentaciju vodio kratko, na prijelazu iz 2017. u 2018. godinu.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!