Hazard: Nijemcima bi bolje bilo da nisu začepili usta

Katar2022 24. stu 202214:36
Guliver Image

Njemačka je u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva doživjela razočaravajuć poraz od Japana (1:2), a prije utakmice pozirali su tako da su stavili ruku na usta.

Na taj su način prosvjedovali zbog nepoštivanja ljudskih prava u Kataru, ali i zato što ne smiju o tome govoriti – točnije, Fifa im je zabranila nošenje kapetanske trake duginih boja s natpisom “One Love”.

Kapetani sedam europskih reprezentacija (Danska, Engleska, Wales, Nizozemska, Švicarska, Njemačka i Belgija) time su željeli upozoriti na to da se homosekualnost u Kataru kažnjava smrću.

“Okej, oni su začepili usta, ali su na kraju izgubili. Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo nogomet, a ne da šaljemo političke poruke. Drugi ljudi su bolji u tome. Mi želimo biti fokusirani na nogomet”, rekao je Hazard i kratko komentirao zabranu koja mu je nametnuta: “Neugodno mi je o tome pričati. Ja sam ovdje da igram nogomet. Nisam želio zbog nošenja te trake počinjati utakmice SP-a sa žutim kartonom, to bi bilo iritantno“, rekao je kapetan Belgije Eden Hazard.

Komentari

Vaš komentar