Hrvatska napredovala na listi FIFA-e, lider ostao isti

Hrvatska 22. pro 202212:01 > 12:03
AP Photo/Pavel Golovkin via Guliver

Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je na SP-u u Kataru osvojila brončanu medalju, napredovala je pet mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici i sada se nalazi na sedmom mjestu...

Na vrhu je i dalje reprezentacija Brazila, drugi su aktualni svjetski prvaci Argentina, a treća je Francuska koja je igrala u finalu nedavno završenog svjetskog prvenstva u Kataru. Belgija koja je bila druga na ljestvici objavljenoj u listopadu pala je na četvrto mjesto.

Ispred Hrvatske su još Engleska i Nizozemska, a iza su Italija, Portugal i Španjolska. Maroko, koji je na SP u Kataru bio senzacija i u borbi za treće mjesto izgubio od Hrvatske 2:1, napredovao je 11 mjesta i popeo se na 11. poziciju.

Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijama za Euro 2024. koje počinju u ožujku najbolje je rangiran Wales koji je u odnosu na ljestvicu iz listopada pao devet mjesta, sa 19. na 28. poziciju. Turska je napredovala jedno mjesto i sada je 44. reprezentacija svijeta. Armenija je pala sa 93. na 95. mjesto na ljestvici, a Latvija se popela sa 134. na 133. mjesto.

Komentari

Vaš komentar