Ni Tiger Woods nije uspio dominirati kao Johnson

Golf 16. stu 202012:34 > 12:38
Foto: Mike Ehrmann/Getty Images

Američki golfer 36-godišnji Dustin Johnson osvojio je 84. izdanje US Mastersa, koji je od četvrtka do nedjelje održan u Augusti, savezna država Georgia.

On je to ostvario na vrlo uvjerljiv način, sa 20 udaraca ispod “para” čime je oborio rekord kojeg su ostvarili njegovi sunarodnjaci Jordan Spieth 2015. i Tiger Woods 1997. godine, koji su trijumfirali sa 18 udaraca ispod “para”. Dustinu Johnsonu je to drugi osvojeni Grand Slam turnir u karijeri, nakon US Opena 2016. godine.

Drugo mjesto podijelili su Južnokorejac Sung-jae Im i Australac Cameron Smith, koji su imali pet udaraca slabiji rezultat. Prošlogodišnji pobjednik 44-godišnji Tiger Woods završio je na 38. mjestu i to nakon što je u nedjelju, posljednjeg dana Mastersa, na 12. rupi, koja ima “par” 3, potrošio čak deset udaraca, što mu se nikad nije dogodilo u njegovoj bogatoj karijeri u kojoj je osvojio 15 Grand Slam naslova, od čega pet na US Mastersu.

Dustin Johnson, koji je prvi igrač svijeta, bio je glavni favorit na kladionicama iako nitko nije znao u kakvoj je formi, jer je prije mjesec dana bio zaražen koronavirusom, te je 11 dana proveo u samoizolaciji. Uz zeleni sako, Johnsonu je pripala i novčana nagrada od oko dva milijuna dolara (2.070.000 dolara).