Satoransky srušio svoj rekord iz 2015.

Eurobasket 2022 12. ruj 202213:08 0 komentara
AP Photo/Michael Sohn via Guliver Images

Tomaš Satoransky, češki košarkaški reprezentativac, postavio je na utakmici osmine finala EuroBasketa protiv Grčke, novi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici europskih prvenstava.

Uz tri poena i osam skokova Satoransky je na ogledu protiv Grka upisao čak 17 asistencija te je srušio dosadašnji rekord u ovoj domeni čiji je također sam bio vlasnik. Naime, tijekom prvenstva 2015. godine Satoransky je na jednoj utakmici ostvario 15 asistencija.

Taj podatak sigurno nije mogao zaliječiti rane ovog češkog igrača te njegovih suigrača koji su nakon velike borbe poraženi od Grčke 88-94 te se nisu uspjeli plasirati među osam najboljih reprezentacija na ovom EuroBasketu.

Od 2016. godine je Satoransky boravio u NBA ligi. Igrao je za Washington, Chicago, New Orleans i San Antonio, a onda se ove godine vratio u Barcelonu gdje je i bio prije odlaska u NBA.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.