Liverpool je naslov izgubio 27. prosinca!

Blog 18. sij 202111:22 > 12:23 0 komentara
(Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Klopp ih više ne može motivirati

 

On je književnik, novinar, urednik, napisao je potresni roman Sjever je mjesto tame, a naši su razgovori posvećeni – novom svjetskom ratu i nogometnom klubu Liverpool. Što o ratu mislimo nas dvojica zasigurno nikoga nije briga, ali ću prepričati naše razgovore o Liverpoolu.Na Anfiedu je WBA dan nakon Boxing day-a oduzeo Liverpoolu dva boda, završilo je 1:1, a moj sugovornik je počeo:
” Danas ste izgubili prvenstvo” – bio je prilično rezolutan.
Nakon jednog remija? – zbunjeno uzvraćam.
“Da. I to više neću gledati.”
Što te toliko naljutilo – pitam?
“Nema više strasti. Osjeti se to. I jedna detalj: Firminho. Nije igrač koji bi morao uvijek igrati. Jednostavno nije. Nije Suarez. On mora igrati. I prema Origiju su napravljene brojne neprevde. I to je ono što ću Kloppu vječno zamjerati. Nije što mi je kao igrač simpatičan, nego je pokazao u nekim jako teškim trenucima da može odgovoriti izazovu. To je referenca koju trener ipak nije poštivao – sad već uzbuđeno priča moj sugovornik.
Pokušao sam ispitati da li je purica zagorjela, kolači bili pretvrdi, a vino neki kiseliš.
“Sam se zafrkavaj, zapamti, 27. prosinca ste izgubili prvenstvo.”
Ma, ne mogu te uopće shvatiti ozbiljno.
“Bod protiv Newcastlea i poraz protiv Southamptona. Tako će se rasplesti sljedeće dvije utakmice” – ostao je dosljedan.
Deset dana kasnije diže slušalicu.
“Daj mi drugi put reci da si ozbiljan, pa da odigram sportsku prognozu.”
“Bio sam ozbiljan. To je gotovo – potvrdno će”.
Još jednom sam ga nazvao prije derbija.
“Ako si me nazvao za tekmu, neću gledati. Sve sam vidio. Za mene je jedan detalj vitalan. Naime, najbolji igrač je prije mjesec dana izjavio da nema ništa protiv odlaska u Real Madrid. Meni je to signal da je došlo do zasićenja – pojašnjava moj sugovornik.
Slažem se, uzvratio sam. Meni je očito da Klopp zna dan kada će napustiti Anfiled. Očito je da Nijemac nema namjeru kopirati Alexa Fergusona, nije tip Shankleya ili Paisleya. Premda, moram biti iskren – za Liverpool je napravio strašno puno. Kao trener sve ono što nije uspio s Borussijom Dortmund, jednostavno je napravio na Anfiledu. Zaokružio je ciklus. Nije kupio nova jaka imena, oslonio se na momčad koja je u ove dvije godine dosegnula maksimum. A čim nema svježe krvi, nema konkurencije onda se događa kriza. Netko će reći da je imao puno ozljeda. Da, to su dvije stvari. Prekratka pauza između dva prvenstva i ‘tanka klupa’.
“Potpisujem uglavnom sve. Osobno sam mislio da nakon osvojenog naslova prvaka Europe Liverpool neće do titule u prvenstvu. Klopp me tu ipak demantirao. I baš iz tog prethodnog zaključka meni ovo nije iznenađenje. Nisu više gladni, a Klopp ih više ne može motivirati. Čini mi se da i sam teško pronalazi onaj novi motiv s kojim je uspio inficirati grupu koju je vodio do vrha – zaključuje moj sugovornik.

Bio prorok ili ne, ono što je definitivno sigurno je da Liverpoolu trebaju nova lica. Jednostavno, treba jedna nova priča. I znam jednog trenera koji bi se sasvim zgodno uklopio u Melwood. Nije osvojio naslov kao igrač, volio bih da mu se to dogodi na klupi njemu najdražeg nogometnog kluba.

 

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!