Vestappen otkrio zašto je dobio poziv u boks

Automoto 1. lis 202217:37
REUTERS/Edgar Su via Guliver Images

Max Verstappen potvrdio je da je za razočaravajući kraj kvalifikacija kriva premala količina goriva koju je imao u svom bolidu i da je morao ući u boks kako ne bi bio diskvalificiran.

Verstappen je u završnici posljednjega dijela kvalifikacija dvaput imao jako dobra prolazna vremena u prva dva sektora staze Marina Bay, ali u oba slučaja usporio je u trećem sektoru, donosi MAXF1.net.

Iako je zvučalo kao da ima problem s bolidom u prvom od ta dva pokušaja, Verstappen je nastavio pritiskati u idućem krugu i imao prednost ispred Leclerca nakon prva dva sektora, ali onda je dobio upute od momčadi da uđe u boks.

Nakon kvalifikacija Verstappen je bio očekivano razočaran jer je završio tek osmi najbrži, ali da je dovršio krug morao bi odraditi još jedan krug da uđe u boks i onda ne bi imao dovoljno goriva za analizu nakon kvalifikacija – u svakom bolidu u svakom trenutku mora ostati barem 1 kg goriva inače slijedi diskvalifikacija.

“Već sam osjetio u krugu prije posljednjega, ali onda su mi rekli da odbacim krug i rekao sam u redu, ali onda su mi u posljednjem krugu rekli da uđem u boks i onda sam shvatio što će se dogoditi”, rekao je Verstappen za Sky Sports F1.

“Ostali smo bez goriva. Nevjerojatno je frustrirajuće i to se ne bi smjelo događati. Čak i kad imate manje goriva ili ne planirate odraditi šest krugova to biste onda trebali pratiti tijekom sesije i znati da nećete uspjeti.”

“Trebali smo to vidjeti daleko ranije. U ovom trenutku nisam spreman, naravno, znam da je uvijek sve momčadski napor i da i ja mogu pogriješiti kao i momčad, ali ovo nikad nije prihvatljivo.”

“Naravno, učimo iz pogrešaka, ali ovo je zaista loše i ne bi se smjelo događati.”

Verstappen je ove sezone uspio pobijediti i s lošijih startnih pozicija od osme – u Mađarskoj je pobijedio s desetoga mjesta, a u Belgiji s 14. mjesta.

Utrku za Veliku nagradu Singapura pratite u nedjelju od 14 sati na SK 2.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima