Otkazana Velika nagrada Indije, MotoGP otkrio zašto

Automoto 29. svi 202412:28 0 komentara
AP Photo/Jose Breton via Guliver Images

 Motociklistička MotoGP Velika nagrada Indije otkazana je zbog operativnih razloga, rekli su u srijedu organizatori serije, dodajući da će se utrka umjesto toga vratiti u raniji termin u kalendaru 2025. godine.

Prošlogodišnja premijerna utrka na Buddh International Circuit u Noidi održana je u vrućim i vlažnim uvjetima u rujnu i bila je skraćena za tri kruga nakon što su vozači MotoGP-a tražili prilagodbu udaljenosti utrke.

“FIM, IRTA i Dorna Sports objavljuju da se Velika nagrada Indije neće održati 2024., a MotoGP odgađa svoj povratak u zemlju za početak 2025. zbog operativnih razloga”, stoji u priopćenju MotoGP-a.

“Slijedeći savjete vlade Uttar Pradesha dok država nastavlja svoju dugoročnu predanost MotoGP-u, sport će se vratiti na Buddh International Circuit u ožujku 2025., kada se očekuje da će vremenski uvjeti biti optimalni za gledatelje i vozače.”

Velika nagrada Indije je treća utrka koja je odgođena ove sezone, Velika nagrada Kazahstana je odgođena zbog lošeg vremena i poplava u središnjoj Aziji, dok je VN Argentine odgođena zbog ekonomske krize.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!