VIDEO / Nevjerojatna Mahučih srušila 37 godina star svjetski rekord u skoku u vis

Atletika 7. srp 202417:35 1 komentar

Ukrajinska atletičarka, 22-godišnja Jaroslava Mahučih postavila je novi svjetski rekord u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Parizu.

Aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini preskočila je letvicu na visini od 2,10 metara čime je za jedan centimetar popravila čak 37 godina star rekord Bugarke Štefke Kostadinove postavljen u kolovozu 1987. na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Do nedjelje Mahučih je imala osobni rekord od 2,05m, da bi u Parizu prvo preskočila letvicu na 2,07m, a onda i na 2,10m.

Tijekom posljednjih tri i pol desetljeća najbliže Kostadinovoj je stigla hrvatska šampionka Blanka Vlašić kojoj je najbolji rezultat u karijeri ostao 2,08m s kojim je sada treća na listi svih vremena.

Dosadašnji rekord u skoku u vis bio je četvrti najstariji rekord u konkurenciji atletičarki, stariji su bili samo oni Čehinje Jarmile Kratochvilove na 800 metara, postavljen 1983., Njemice Marite Koch na 400 metara postavljen 1985. te Ruskinje Natalije Lisovskaje u bacanju kugle iz lipnja 1987.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare