Stigle dobre vijesti za Leonu Popović, evo kad će ponovno na snijeg

Alpsko skijanje 29. ožu 202411:35 0 komentara
AP Photo/Marco Trovati via Guliver Image

Hrvatska skijašica Leona Popović srećom, neće morati na operaciju koljena, objavio je Hrvatski skijaški savez.

Mlada hrvatska skijašica ozlijedila se na završnici Svjetskog kupa u Saalbachu. U drugoj vožnji zadnjeg slaloma sezone izletjela je sa staze i ostala ležati u snijegu, držeći se za koljeno.

Ponovo je nastradalo lijevo koljeno s kojim je prošla kalvariju 2018. godine. Na Olimpijskim igrama u Pjongčangu pukao joj je prednji križni ligament i u razmaku od nekoliko mjeseci morala je na dvije operacije jer problem nije riješen nakon prve.

Srećom, ovoga puta vijesti nisu toliko crne. Prvi pregled je pokazao parcijalnu rupturu prednjeg križnog ligamenta i istegnuće lateralnog kolateralnog ligamenta te koštanu kontuziju lijevog koljena. Popović je potom napravila dva nova pregleda koljena, jedan kod prof. dr. Christiana Finka u klinici u austrijskom Innsbrucku, koji joj je operirao koljeno 2018. te drugi kod Izv. prof. dr. sc. Damira Hudetza u Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, službenoj liječničkoj ustanovi Hrvatskog skijaškog saveza.

“Na oba pregleda ustanovljeno je da je Leonino koljeno klinički stabilno te da joj nije potreban operativni zahvat i da će se ozljeda liječiti konzervativno. Leona će imati četiri tjedna pauze od snježnih aktivnosti te će se u tom periodu rehabilitirati i raditi kondicijske pripreme i jačanje mišića, a njezin povratak na snijeg očekuje se krajem travnja,” poručili su iz Hrvatskog skijaškog saveza.

Leona Popović je sezonu završila kao 15. slalomašica svijeta sa 183 boda.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!