Nadal: Brojke su brojke, Đoković je najbolji u povijesti

ATP 20. ruj 202311:56 1 komentar
AP Photo/Christophe Ena via Guliver

Rafael Nadal izjavio je za As da je Novak Đoković najbolji tenisač svih vremena.

“Brojke su brojke, statistika je neumoljiva – u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno. Nemam dovoljno velik ego da pokušavam prikriti stvarnost ili je prikazati kao nešto drugo. Ovo je istina. Ostalo je ukus, inspiracija, način interpretacije, sviđa li vam se jedno ili drugo više. Što se titula tiče, Đoković je najbolji u povijesti i tu se nema što raspravljati. Tada, kao i uvijek, svatko može kreirati priču kako želi, da podsjeti na veliki broj mojih ozljeda. Žao mi je što je moje tijelo (bilo) u takvom stanju, ali i to je dio sporta”, rekao je Nadal i dodao:

“Čestitam Đokoviću na svemu što je postigao i to me ne frustrira. Tako sam govorio kad sam bio tenisač s najviše slamova, isto sam govorio kad smo bili izjednačeni, govorim i sada kad sam u zaostatku. Što jest – jest, što nije – nije. Kažem to zadovoljan svime što sam napravio”.

Rafa smatra da je samo Carlos Alcaraz pravi rival Đokoviću.

“Carlos je donedavno bio broj jedan na svijetu. Iako je vrlo mlad, trenutno je praktički jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osjećaj je da o njemu u 90 posto slučajeva ovisi ishod utakmice. U tom smislu nije me iznenadilo ono što se dogodilo u Wimbledonu. Stvarnost je takva da je za sport i tenis fantastično imati nekoga poput njega, tko toliko vremena posvećuje samom sebi,” zaključuje 37-godišnji Nadal.