Metličić za SK: Vujović nema što tražiti kao hrvatski izbornik, imamo boljih i kvalitetnijih

Rukomet 25. sij 202413:36 0 komentara

Proslavljeni hrvatski reprezentativac u drugom dijelu razgovora za Sport Klub secirao je netom odigrano prvenstvo i najavio što i kako u budućnosti.

Pero, nakon Njemačke, izbornik je djelovao samodopadno kao da smo ušli u polufinale, podsjeća me na neke ranije izbornike koji se jako teško nose s kritikama. Nakon nekih dobrih, samokritičnih izjava, počeo je lutati. Recimo nakon Njemačke rekao je da je pre zadovoljan sa svime osim utakmice protiv Mađarske i poluvremena protiv Islanda. Je li to usitinu tako i smatraš li da se pogubio?

“Pričamo o utakmici protiv Njemačke kao da smo ušli u polufinale. Mislim ok, treba pobijediti, ali ne treba od toga sad stvarati ne znam što. Završili smo tamo gdje jesmo, jedanaesti. ako je on zadovoljan onda ok, ja osobno mislim da možemo bolje. Tu imamo tri reprezentacije koje su iznad svih, ali ove ostale su na sličnom nivou. Mi smo protiv jakih igrali dobro, tako da imali smo šansu. Tako da me smeta ta izjava, odigrali kao loše jednu utakmicu i jedno poluvrijeme, a mi jedanaesti. Ako je nama to cilj, onda ok.”

Moram te pitati za još jednu njegovu izjavu, rekao je da ga napadaju jedino polupismeni novinari, ali koliko ja pratim medije najviše kritika je bilo od bivših rukometaša Vujovića, Kaleba, Kljaića…?

“To je jedna teška situacija, biti izbornik, u kojoj se moraš nositi i s dobrim i lošim stvarima, ali to ti ne bi trebalo okupirati pažnju. To je tako. Ja se nisam osjetio prozvanim, mislim da bivši rukometaši imamo pravo na mišljenje. To nije vrijeđanje, nego moje subjektivno mišljenje. Rukomet zaslužuje više, nije mi u interesu da budemo deseti, jedanaesti, to je moje mišljenje. Ako se ne možeš nositi s kritikama, onda nisi za to.”

Pero, da se nadovežem na tu temu, vodio te Lino Červar, on je isto bio tvrd, ali zadnji veliki rezultat smo pod njegovim vodstvom ostvarili, nekako ste svi ginuli za dres, a tako se ne doima danas. I možeš li mi Linu usporediti s ostalim hrvatskim izbornicima?

“Nije lako igrati za reprezentaciju, tu je važan karakter, to je ono što meni smeta što fali tog karaktera. Bez obzira na izbornika, a tu je Lino u smislu motivacije bio maher. Stalno nas je provocirao, ali na taj način i motivirao. Morao nas je stalno buditi, to mu je bila najjača karika. Fali nam danas karakternih igrača.”

Moram te pitati za kraj za izjavu Nenada Kljaića, koji je rekao da je se svi u hrvatskom rukometu boje Gopca, također je rekao kako je siguran da će Veselin Vujović voditi Hrvatsku na na sljedećem SP u Hrvatskoj, kako to komentiraš?

“Ja s Gopcem nemam nikakvih problema, a niti ga se bojim. On je moćna osoba u rukometu, ali ne znam zašto ga se treba bojati. Ja o njemu ne ovisim. Niti želim išta od njega. A što se tiče Vujovića, mislim da bi to bila velika greška, mislim da Vujović nema što voditi hrvatsku reprezentaciju. Ima tu boljih i kvalitetnijih ljudi, bila bi to velika greška”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!