SKener: Gubi li Čačić svlačionicu?

Blog 6. lis 202214:04
Fabrizio Andrea Bertani via Guliver Images

Je li poraz u Salzburg otvorio Pandorinu kutiju, moramo se zapitati kada vidimo kako su igrači Dinama otvoreno prozivali trener Antu Čačića zbog taktike.

Dinamo je odigrao jednu bezidejnu utakmicu punih 75 minuta, tek u posljednjih 15 minuta vidjeli smo nešto od Plavih, što je bilo premalo da bi se izvuklo nešto više od minimalnog 1:0 poraza.

Ipak je ovo Liga prvaka, a ne HNL, pa traži i dozu ozbiljnosti. No više od poraza Dinama, pozornost su privukle izjave igrača nakon utakmice u Salzburgu.

“Ja kao napadač uvijek želim da igramo što više napadački. Nisam relevantan da pričam o taktici. Momčadi treba balans”, poručio je napadač Bruno Petković.

Kapetan Arijan Ademi pak je dodao da je sigurno očekivao više od tri boda na kontu.

Najdalje je ipak otišao Josip Drmić koji je prilično žestoko udario po Čačiću.

“Kad igraš sa šest iza, odmah pokazuješ da daješ sve za defenzivu. Bolje je izgledalo kad smo se postavili u 4-4-2. Imali smo tad dvije prilike, bili smo opasniji. Nije loše biti fleksibilan. Ali ja uvijek kažem da nogomet treba igrati ofenzivno i atraktivno i na ovom nivou ako da smo danas isto osjetili”, rekao je Drmić koji je u 82. imao i najveću šansu za Dinamu u situaciji jedan na jedan s Phillipom Köhnom, a onda je i sudačkoj nadoknadi pogodio mrežu Austrijanaca, no gol je poništen zbog zaleđa.

Drmić je u tri utakmice ove sezone u skupinama Ligi prvaka odigrao samo 27 minuta i još uvijek čeka prvijenac u ovom natjecanju. Ukupno je na sedam golova ove, a zabija svakih 138 minuta.

SofaScore

Griješi li Čačić što igrača koji je doveden kao veliko pojačanje koristi tako malo u Ligi prvaka? Vjerojatno… Zato i ne čudi možda ovakav ‘ispad’ Drmića.

No, takve stvari vrlo rijetko se ovako javno govore pred novinarima, već se rješavaju unutar klub. Osim ako nije slučaj okretanja leđa treneru. Odgovor je u ovom trenutku jako teško znati, već sljedeće utakmice pokazat će koliko su Drmićeve izjave ‘uzbudile’ Čačića. A morale bi…

Jer ovakve izjave mogu bi biti znak da je trener Dinama počeo gubiti svlačionicu. A to bi za Čačića, ali i Dinamo moglo biti pogubno…

 

Komentari

Vaš komentar