Optuženo 46 navijača za izazivanje nereda u Birminghamu

Konferencijska liga 2. pro 202315:03 0 komentara
Adam Starszynski / PressFocus/NEWSPIX.PL

Britanska je policija u subotu optužila 46 navijača, većinom Poljaka, za izazivanje nereda koji su izbili prije utakmice Konferencijske lige između Aston Ville i Legije iz Varšave u četvrtak navečer u Birminghamu.

Pet policajaca lakše je ozlijeđeno u “ozbiljnim neredima” koji su se dogodili ispred stadiona, objavila je policija West Midlandsa u subotu.

Četrdeset tri muškarca kazneno su prijavljena zbog remećenja javnog reda i mira, dvojica zbog napada na policajce, a jedan zbog posjedovanja noža.

Četrdesetak optuženih navijača je iz Poljske, a samo mali broj su državljani Velike Britanije, tvrdi engleska policiji.

Svi će oni, osim jednog koji je pušten uz jamčevinu, u subotu izaći pred sud, rekla je policija.

Manje od tisuću mjesta bilo je rezervirano za navijače varšavske Legije koje prati reputacija izazivača nereda. Međutim određen broj navijača poljskog kluba bez ulaznica najavilo je da svejedno odlazi u Birmingham.

Naposljetku, navijačima Legije nije dopušten ulazak na stadion zbog nasilja. Grupa navijača poljskog kluba prišla je stadionu kako bi s ulice gađali bocama navijače Aston Ville koji su bili unutra.

U petak je engleski klub objavio da je podnio žalbu UEFA-i zbog ponašanja navijača Legije.

No, u priopćenju objavljenom u petak, poljski klub je rekao da nitko od onih koje je policija uhitila nije imao ulaznice za utakmicu. “Stoga se snažno protivimo tome da se Legija smatra odgovornom za incidente u četvrtak u Birminghamu”, dodao je klub.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!