Problemi u Amsterdamu, Sosa je ucijenjen prilikom transfera u Ajax?

Nizozemska 21. ruj 202316:18 1 komentar
NESimages/Marcel ter Bals/DeFodi Images via Guliver Image

Hrvatski reprezentativac Borna Sosa prije tri tjedna zamijenio je Stuttgart Amsterdamom prešavši u Ajax za osam milijuna eura.

No nije bap sve krenulo bajno po pitanju tog transfera s obzirom da je sportski direktor Ajaxa Svern Mislintat pod istragom zbog sukoba interesa.

Mislintat je oko Sosinog transfera pregovarao s agentom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Matchmetrics je platforma koja služi za skautiranje sportaša pomoću statističkih podataka. Mislintat je s udjelom u vlasništvu od 35 posto najveći dioničar Matchmetricsa. Nešto ranije ove godine agencija AKA Global, koju vode rthur Beck i Kerim Cerit, dobila je tri posto dionica u Matchmetricsu u zamjenu za raniju investiciju od 161 tisuću eura. Tako su postali izravni poslovni suradnici Ajaxovog sportskog direktora Mislintata.

Kako je danas objavio nizozemski De Telegraaf, čini se da je Sosi promjena agenta postavljena kao uvjet za transfer.

“Prema više izvora iz Njemačke i Nizozemske, ali i prema onome što se može iščitati iz WhatsApp poruka koje su razmijenili Sosa i njegov donedavni menadžer Thies Bliemeister (CAA Stellar), istina je takva da je Sosi prelazak iz Bliemeisterove u Beckovu agenciju postavljen kao uvjet za transfer. I to odlukom Mislinstata”, navodi De Telegraaf.

“Radi se o jako ozbiljnim optužbama, ali nije isključeno ni da će Ajaxova interna istraga ubrzo postati tema kojom će se baviti i neke znatno ozbiljnije institucije. Dotad je odluka Ajaxa da se Mislinstata skloni s tribina i iz očiju javnosti, ali ne i da ga se suspendira”, potvrdio je De Telegraaf.