‘Livaja je otišao s okupljanja reprezentacije jer mu nitko nije pomogao’

Nogomet 19. ruj 20239:56 0 komentara
Guliver Image

Napadač Hajduka Marko Livaja nije bio pozvan u reprezentaciju za kvalifikacijski ciklus.

Hrvatska je u rujanskom ciklusu pobijedila i Latviju i Armeniju, ali nije moglo bez problema na tribinama. Protiv Latvije na Rujevici istaknula se ustaška zastava, dok se u Erevanu potukla manja grupa navijača. Zbog toga bi susret s Turcima na Opus Areni 12. listopada mogao biti odigran pred praznim tribinama.

Hrvatski trener Ilija Lončarević govorio je o hrvatskoj reprezentaciji u emisiji Sport nedjeljom.

“Vlast prema segmentima društva treba kontinuirano raditi reda bez obzira na to o kome se radi, o kojem dijelu društva, stadionu, klubu i tako dalje. Zašto to nije riješeno u Rijeci, zašto je Livaja otišao s okupljanja reprezentacije? Otišao je jer mu nitko iz reprezentacije nije priskočio u pomoć.

Zašto to nije definitivno riješeno? Zašto nisu drugi dan riješene sankcije prema istom Livaji na finalu Kupa? To se sve baca pod tepih i ide vrijeme. Kad vrijeme prođe, onda dobijemo ovo što dobijemo. Onda imamo ljude koji su protiv uspjeha reprezentacije i to traje godinama”, rekao je Lončarević pa nastavio:

“Ovo je napad na državu i cijeli narod. Pustite sad što ćemo protiv Turaka igrati na praznom stadionu, to je najmanji problem. Ovo je nastavak nečega što naša vlast dozvoljava godinama, da na nas bacaju krimen ustaštva, nacionalizma, Gestapoa, ne znam čega”, nastavio je Lončarević.

“Daj ime i prezime konačno, da znamo tko je i što je. U čemu je problem? Kad smo već kod toga, zašto nema imena i prezimena čovjeka koji je vrijeđao Livaju u Rijeci, koji je napravio, uvjetno rečeno, nered u reprezentaciji? Ne razumijem to”, zaključio je Lončarević.