Leko ne zaboravlja: Odbio se rukovati s Belom uoči utakmice

Hrvatska 17. ruj 202317:41 0 komentara
HNK Hajduk

Gorica i Hajduk igraju utakmicu osmog kola SuperSport HNL-a. Hajduku se na klupu vratio prvi trener Ivan Leko, koji je odradio pet utakmica suspenzije nakon što je isključen na utakmici Superkupa protiv Dinama (1:0) na Maksimiru

Leko se uoči utakmice nije htio rukovati i pozdraviti sa sucem Darijom Belom, koji ga je isključio na spomenutoj utakmici u Zagrebu.

Leku je Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza krajem srpnja kaznila zbog ponašanja na utakmici SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka (1:0) na Maksimiru.

Leko je bio kažnjen temeljen članka 52. Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom obavljanja funkcije na pet prvenstvenih ili kup utakmica i novčanom kaznom u iznosu od 2500 eura zbog psovanja i vrijeđanja glavnog suca utakmice, uslijed čega je i bio isključen.

Podsjetimo, prvo poluvrijeme Dinama i Hajduka (1:0) u Superkupu nije bilo naročito bogato dobrim nogometom, a Hajduk je u drugom s klupe vodio pomoćni trener Adnan Čustović jer je Ivan Leko isključen u 45. minuti. Ivan Dolček i Luka Ivanušec imali su duel pored korner-zastavice. Dolček se spotaknuo i u padu došao u kontakt s nogom sad već bivšeg Dinamovog igrača, od kojeg je lopta otišla preko linije.

Sudac Dario Bel dosudio je prekršaj za Dinamo, a Leko je oštro protestirao tražeći udarac iz kuta za svoju ekipu. Vrlo uzrujanom treneru gostujuće ekipe sudac iz Osijeka najprije je pokazao žuti, a zatim i direktni crveni karton. Sukob se nastavio i u svlačionici, gdje je Leko vrijeđao suca dok ga redari nisu udaljili.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!