Junak Vatrenih iz Rusije oprašta se u nedjelju na Poljudu?

HNK Hajduk Split

Slavit će se ove nedjelje na Poljudu, i to iz više razloga...

Ne samo što će navijači Hajduka u nedjelju od 17 sati protiv Šibenika imati priliku još jednom proslaviti osvajanje Hrvatskog kupa (pobjedom baš protiv Šibenika), već će se po svemu sudeći oprostiti od Danijela Subašića te čestitati Marku Livaji na jubilarnom 100. nastupu za Hajduk.

Hajduk je u objavi na Facebooku pozvao navijače da napune stadion u oproštaju od sezone, a lokalni mediji dodaju kako će se protiv Šibenika od aktivnog igranja nogometa službeno oprostiti Subašić.

Jedan od junaka osvajanja srebra hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., vratio se u Hajduk u rujnu 2021. nakon što je godinu dana bio bez ugovora. Doveden je primarno kao drugi, kasnije i treći golman te je u drugom mandatu na Poljudu upisao samo šest nastupa, međutim puno je više značio momčadi za stvaranje dobre atmosfere u svlačionici.

Za Hajduk je odigrao ukupno 132 utakmice, a još nije poznato hoće li protiv Šibenika braniti od početka ili će mu možda trener Ivan Leko dati završnih nekoliko minuta kako bi se na terenu oprostio od igračke karijere.

S druge strane, slavit će i Livaja kojemu će to biti 100. nastup za Hajduk. Do sada je postigao 60 golova uz 36 asistencija u svim natjecanjima, no jasno je da njegov utjecaj na klub, atmosferu i navijače ima daleko snažniji utjecaj.

Ovo je HNL tablica uoči posljednjeg kola.