Jeličić: Očekivao sam bolji Hajduk, nisu odigrali baš ništa

Hrvatska 17. ruj 202320:27 0 komentara
HNK Gorica

Trener Gorice priznao je da mu je pobjeda protiv Hajduka (2-1) jedna od najvećih u seniorskoj karijeri.

Trener Gorice Dinko Jeličić, nakon pobjede nad Hajdukom (2-1) u sudačkoj nadoknadi bio je, naravno, zadovoljan izvedbom i rezultatom svojih igrača.

“Nakon ovakvih izjava je najlakše davati izjave. Što reći nego čestitati momčadi na pobjedi, energiji, vjeri i samopouzdanju do zadnje minute. Na tome smo i radili ova dva tjedna, upoznali smo se, napravili smo ono što smo htjeli”, rekao je Jeličić.

Je li mu to najveća pobjeda u trenerskoj karijeri?

“Svaka pobjeda je draga, ali ova je velika pobjeda protiv momčadi koja je legitiman kandidat za prvaka. Velika je stvar pobijediti Hajduk, a u seniorskom nogometu to je jedna od najvećih, možda i najveća.”

Pogodio je s izmjenama, Matavž i Jurić donijeli su taj drugi gol?

“Kad ovako ispadne onda sam pogodio. Logično je da moraš pojačati ofenzivu, energiju, napuniti box s igračem koji će donijeti, to je donio Matavž, tu je bio i Jurić. I ispalo je super, da nije, pitali biste jesmo li pogriješili sa zamjenama.”

Je li očekivao više od Hajduka?

“Očekivao sam jako dobar Hajduk, radili smo puno da se nametnemo kroz igru, ako gledamo utakmicu s Rudešom, kad je bio posjed na njihovoj strani, danas je bio naš posjed. Očekivao sam da će se Hajduk više nametnuti, ali kontrolirali smo njihovu igru, analizirali smo kako ulaze u šanse. Spasio nas je i naš igrač i golman, no, iz igre nam nisu to napravili, nego zahvaljujući našim greškama. Da, mislio sam da ćemo morati napraviti više da spriječimo Hajduk u šansama.”

Je li sad Gorica legitiman kandidat za Europu?

“Kad bi sad završilo, mi bismo bili u Europi. To je duga utrka, maraton, ali kad sam došao rekao sam da je cilj da se stabiiziramo, da budemo sigurni. Ja pred sebe stavljam ambicije, vrebat ćemo priliku, ako uspijemo uhvatiti Europu, dapače. Ali, nećemo to nametati kao imperativ.”

Slijede tri gostovanja, Istra 1961, Varaždin i Lokomotiva?

“Ovo je iznenađujuća pobjeda, da bi imala težinu, moramo to pokazivati i u idućim utakmicama. Sad nam slijede Istra, Varaždin i Lokomotiva, to su momčadi koje se bore s nama za sredini ljestvicu i to su važne utakmice. Protiv Istre trebamo potvrdu svega dobroga što smo danas napravili.” 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!