Jakirović: Znali smo što radi Hajduk, ali smo zaspali

Hrvatska 1. lis 202320:32 2 komentara
Ronald Gorsic / CROPIX via Guliver Image

Ademi? Dogovorili smo se da uđe u nastavku - rekao je Jakirović

Dinamov trener Sergej Jakirović nije očajavao nakon poraza, iako je vjerojatno u njemu kuhalo:

“Čestitam na fer i korektnoj igri, derbi je bio gledljiv. Kontrolirali smo utakmicu, možda smo trebali biti odlučniji. Zaspali smo u situaciji koju smo očekivali, Hajduk to često radi. Nažalost, primili smo gol. Pokušali smo sve kako bismo izjednačili, ali nismo uspjeli. Nema očajavanja.

Očekivano je bila tvrda utakmica. Kako je utakmica odmicala, tako smo preuzeli igru. Nedostaje nam odlučnosti, moramo biti konkretniji s loptom u zadnjoj trećini. Petković? Želio je igrati, nismo mu to mogli onemogućiti. Obnovio je ozljedu zadnje lože, vidjet ćemo sutra kakva je šteta. Probali smo s Drmićem i Kulenovićem.

Na trenutak je tražio riječi, pa nastavio:

“Bacili smo sve u napad, ne mogu reći da dečki nisu pokušavali. Jednostavno, večeras nije išlo. Prvenstvo je maraton. Nema predaje, idemo dalje. Imamo dvije utakmice manje u odnosu na ostale, a jednu u odnosu na Rijeku i Hajduk.”

Ademi?

“Dogovorili smo se da će ući kasnije. Pokazao je da će biti od velike koristi. Da, čeka nas Europa, zato i kažem da nema očajavanja. Čeka nas zahtjevna utakmica s Ballkanijem, na lošem terenu. Istra nakon toga? Vidjet ćemo, dolaze na Maksimir i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo“, zaključio je Jakirović.