Poljud ide u obnovu, spomenuta je i izgradnja novog stadiona

Hrvatska 17. stu 202312:37 0 komentara
RHR-FOTO TR via Guliver

U Splitu se sve priprema za obnovu Poljuda, ali i gradnju novog stadiona.

Na sjednici splitske Gradske skupštine nezavisni gradski vijećnik Damir Barbir postavio je pitanje o obnovi Poljuda, rokovima obnove i hoće li Hajduk moći igrati na svom stadionu u tijeku trajanja radova. Odgovor mu je dao tamošnji gradonačelnik i predstavnik većinskog vlasnika Hajduka, Ivica Puljak.

“U razgovorima smo s Ministarstvom koje je predvidjelo 13 milijuna eura za obnovu Poljuda i prikupljamo dokumentaciju. Ta sredstva bismo mogli povući u prvoj polovini sljedeće godine, a onda u drugom dijelu početi obnovu. Ideja je da cijelo to vrijeme obnove Hajduk igra na Poljudu. Svoj plan smo prezentirali i on se ispunjava.

Obnovu smo podijelili u tri faze. Prva je bila rekonstrukcija kostura stadiona, druga rekonstrukcija prstena oko stadiona, a treći projekt Brodarice. Za prvu fazu smo već ugovorili analizu stanja stadiona. Sada smo u procesu naručivanja idejnih rješenja za cijelo područje i naručivanja studije za Brodaricu. Ideja je da do rođendana Hajduka imamo sve i tad prezentiramo javnosti.”

Obnova Poljuda tako bi mogla započeti iduće godine, a prema Puljkovim tvrdnjama više ćemo znati do 13. veljače, odnosno 113. rođendana kluba.