HNS ukinuo pravilo gola u gostima u Kupu

Hrvatska 11. lip 202414:11 0 komentara
Damir Krajac CROPIX via Guliver Image

UEFA je prije tri godine UEFA ukinula pravilo gola u gostima za sva natjecanja pod svojom ingerencijom, ali sada se promijenilo i u hrvatskom nogometu.

Prošle sezone u finalu SuperSport Hrvatskog kupa između osvajača Dinama i Rijeke, koje se igralo na dvije utakmice, i dalje je vrijedilo to zastarjelo pravilo.

Ali, nakon kritika javnosti i to se promijenilo. Izvršni odbor HNS na svojoj sjednici 3. lipnja donio je Pravilnik o izmjenama Pravilnika o nogometnim natjecanjima, koji stupa na snagu 1. srpnja ove godine.

U izmjenama Pravilnika navedeno je sljedeće:

“Članak 74. mijenja se i glasi:

1) Na utakmicama koje se igraju po dvostrukom kup sustavu pobjednik je ekipa koja ukupno na obje utakmice postigne više pogodaka. Ako obje ekipe ukupno postignu jednaki broj pogodaka, druga će se utakmica produžiti za vrijeme predviđeno ovim Pravilnikom. Ako se niti tada ne dobije pobjednik, isti će se odlučiti izvođenjem jedanaesteraca na način utvrđen propisima IFAB-a – uputama za izvođenje udaraca s točke za kazneni udarac radi dobivanja pobjednika u eliminatornim natjecanjima.

2) Propozicijama natjecanja može se predvidjeti da se u slučaju ukupnog jednakog broja pogodaka na obje utakmice ne igra nastavak, nego da se odmah pristupi izvođenju jedanaesteraca.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!