Euro stiže, a Perišića sada očekuje utrka s vremenom

Nogomet 20. ruj 202316:30 0 komentara
VIxANPxSportx xMauricexvanxSteen via Guliver

Hrvatska nogometna reprezentacija doznala je teške vijesti

Lijevo krilo Vatrenih, 34-godišnji Ivan Perišić zadobio je tešku ozljedu križnih ligamenata u desnom koljenu na treningu svog kluba – Tottenhama.

Perišić će biti podvrgnut operaciji, a obzirom kako se radi o jednoj od najtežih ozljeda u profesionalnom sportu, Spursi su već ptvrdili kako će hrvatski reprezentativac propustiti ostatak aktualne sezone.

Teške su to vijesti za Tottenham, a još gore za Zlatka Dalića i reprezentaciju Hrvatske u kojoj je Perišić već godinama jedan od lidera i najvažnijih igrača. Potvrdio je to i Zlatko Dalić kada se oglasio povodom nesretnih vijesti.

“Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana, svi smo uz njega i jako se radujemo vidjeti ga opet u reprezentativnom okruženju. Želim mu uspješnu operaciju, potom kvalitetan oporavak i povratak na travnjak kako bi činio ono što najbolje zna – predvodio Hrvatsku do velikih pobjeda”, poručio je izbornik.

Perišića nakon operacije očekuje dug i mukotrpan period oporavka, a pitanje je hoće li taj proces završiti do početka Europskog prvenstva koje započinje sredinom lipnja. Engleski Daily Mail, raspisao se upravo o toj temi.

“Perišić je treći po broju nastupa (129) za hrvatsku reprezentaciju iza Luke Modrića (168) i Darija Srne (134). Činilo se kako će biti jedan od najvažnijih igrača na Europskom prvenstvu. Međutim, sada ga čeka utrka s vremenom kako bi bio spreman za Europsko prvenstvo, koje će početi 14. lipnja u Njemačkoj i trajati do 14. srpnja. Uzevši u obzir da Europsko prvenstvo počinje za devet mjeseci, moguće je da će Perišić biti spreman. No čekaju ga mjeseci rehabilitacije kako bi se oporavio od ozljede, odnosno operacije”, pišu Englezi koji smatraju kako bi ova ozljeda mogla označiti i Perišićev kraj u Tottenhamu.