SKener: Zašto se Dinamo boji igrati nogomet

Blog 5. lis 202222:01
GEPA pictures/ David Geieregger via Guliver Images

Bezidejni Dinamo u trećem kolu Lige prvaka nažalost je upisao drugi poraz, ovog puta od Salzburga 1:0 u Austriji.

Jedna glupost Sadegha Moharramija u 68. minuti bila je dovoljna da Salzburg dođe do tri boda. Zakasnio je Iranac u jedan duel i srušio Andreasa Ulmera, što je bilo dovoljno sucu Andrisu Treimanisu da pokaže na bijelu točku. Siguran realizator bio je Noah Okafor.

Mogu iz Dinama pričati možda o spornom penalu, no Dinamo do tog gola je djelovao kao da je došao odigrati na bod, bez imalo hrabrosti da napravi nešto prema naprijed. Kao da se trener Plavih Ante Čačić bez nekakvog ofenzivnih ambicija nadao da će neka maestralnost Mislava Oršića ili Brune Petkovića riješiti Austrijance.

SofaScore

“A gdje je Josip Drmić?“, uletava kolega s pitanjem nedugo nakon što je Dinamo primio gol. Samo nekoliko trenutaka kasnije napokon smo vidjeli i prvu Čačićevu reakciju s klupe i uvođenje spomenutog Drmića. Samo četiri minute kasnije novi trener Dinama se ‘raspištoljio’ pa napravio čak dvije izmjene odjednom, uveo Petra Bočkaja i Darija Špikića.

Te promjene donijele su Dinamu i hrabrost, napokon je postalo zanimljivo pred golom Salzburga. Nažalost u tragičara Plavih pretvorio se Drmić, koji je u 82. minuti umjesto gola pogodio ruku golmana.

“Pa kako će zabiti, kada nema potrebne minute?”, zavapio je kolega. Ima i u tome istine, no da napadač Dinama zna zabiti pokazao je u završnim minutama, no tada se ukazao pomoćni sudac s podignutom zastavicom.

I može Čačić rušiti sve rekorde, dojam je da su stare boljke u bitnim utakmicama opet tu. Danas je jednostavno trebao ranije reagirati s klupe, a ne čekati da momčad primi gol, jer na terenu je bilo nekoliko neraspoloženih igrač. Također, Dinamu je opet u jednoj europskoj utakmici na gostovanju nedostajalo hrabrosti, jer Dinamo ima dovoljno jak kadar da ovakav Salzburg natjera da im se podredi, a ne suprotno. No, za to treba netko imati muda…

Jer Dinamo nije ništa lošija momčad od Salzburga… Samo treba igrati nogomet.

SofaScore
Komentari

Vaš komentar