Čeferin: Poljud i Maksimir su sramota! Blizu smo da zabranimo europske utakmice

Hrvatska 10. tra 202419:49 1 komentar
Marco Steinbrenner/DeFodi Images via Guliver

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin komentirao je i aktualne teme.

Čeferin je u velikom intervjuu za Nacional komentirao razne nogometne teme, a posebno je zanimljiv dio o nogometnoj infrastrukturi u Hrvatskoj.

Istaknuo je kako je infrastruktura u Hrvatskoj u jako lošem stanju.

“Slažem se, smatram da je nogometna infrastruktura u principu sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja zemlja s manje nogometnih uspjeha. Iako ni kod nas država nije uložila ni jedan euro u nogometnu infrastrukturu. Drago mi je da sada govore o nacionalnom stadionu i o velikim investicijama u sportu, nadam se da to nije predizborna kampanja, ali Savez mi kaže da su to ozbiljne stvari i da će sada puno investirati”, rekao je Čeferin pa dodao:

“Po meni, Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao ugostiti neku ozbiljnu utakmicu. Još je najbolji riječki stadion. Osijek je novi, ali je sve to malo. A Poljud i Maksimir su sramota. Kad vidiš još onu zatvorenu tribinu na Maksimiru… Mi smo blizu da ne dozvolimo da se tamo više igraju europske utakmice. Već smo više puta bili blizu toj odluci. Sad se nadamo da će se nešto pomaknuti. Čitao sam da su nešto dogovorili s gradom, s crkvom, s državom, s HNS-om, ali ne znam detalje.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare