Nove NBA nagrade nosit će ime po Magicu i Birdu

Košarka 13. svi 202218:20 > 18:21
Guliver Images

Vodstvo košarkaške NBA lige predstavilo je dvije nove nagrade za najkorisnijeg igrača konferencijskih finala, koje će nositi ime po Magicu Johnsonu i Larryju Birdu.

Nagrada za najkorisnijeg igrača finala Zapadne konferencije nosit će ime po legendi Los Angeles Lakersa Magicu Johnsonu, dok će se nagrada za MVP-a finala Istočne konferencije imenovati po bivšoj zvijezdi Boston Celticsa Larryju Birdu.

“Počašćen sam da će moje ime biti na trofeju za najkorisnijeg igrača Zapadne konferencije. Nagrađeni košarkaš primit će nagradu jer odličan i u obrani i u napadu i svoje suigrače čini boljima i stanju ih je odvesti do najvišeg postolja”, izjavio je Magic Johnson.

Larry Bird se je zahvalio ligi što je na taj način obilježila njegove uspjehe. “Iznimno sam počašćen da je moje ime povezano sa trofejom za MVP-a finala Istočne konferencije”, kazao je Bird.

I trofeji za pobjednike konferencijskih finala će dobiti novo ime. Trofej Oscara Robertsona pripast će pobjedniku Zapadne konferencije, a onaj s imenom Boba Cousyja pobjedniku istočne konferencije.