Dalić poručio: Ne podcjenjujte Hrvate! Takvi uvijek požale

Hrvatska 5. pro 202219:13 > 19:28
REUTERS/Matthew Childs via Guliver Images

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije mogao je odahnuti nakon što su se Vatreni još jednom pokazali kao majstori raspucavanja penala...

“Čestitam dečkima, ušli smo među osam. Utakmica je bila teška, ali odigrali smo dobro, borbeno i kvalitetno, baš kako je trebalo s ovakvim protivnikom. Ovo je velik rezultat. Borili smo se cijelu utakmicu i nagradilo nas je”, rekao je Dalić za HRT nakon što je Hrvatska s ukupnih 4:2 poslije penala izbacila Japan i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Vratio se duh Rusije gdje je Hrvatska prije četiri godine na penale prošla Dansku i Rusiju…

“Opet je bila slična utakmica. Protivnik je bio vrlo angažiran. Prvih pola sata smo kontrolirali pas, ali smo se doveli u probleme kratkim dodavanjima. Uneredile su nas neke izgubljene lopte. Primili smo gol pa smo se morali čupati. Na poluvremenu smo se dogovorili da nema više kratkih lopti, nego preskakanje igre. I odmah smo stvarali situacije za gol.

Osvrnuo se Dalić i na suparnika.

“Japanci su mislili da je utakmica gotova. Neki su govorili da će im biti lako s Hrvatskom, ali nemoj nikada Hrvata podcijeniti. Uvijek ćeš požaliti. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni, vjerni i idemo do kraja.”

Dodao je Dalić i ovo, komentirajući dobar otpor Japanaca.

“Oni su bili u kompaktnom bloku 5-4-1 i nisu nam dali vremena ni prostora. Primili smo gol iz prekida nakon dugo vremena. Napravili su kombinaciju koju inače mi radimo. Taj gol nas je malo uneredio, ali nemam što prigovoriti dečkima. Dali su sve od sebe. Imali smo problema kad nismo uspjeli odgovoriti na njihovu brzinu.”