‘Brownu je san bio zaigrati za Španjolsku’

fiba.basketball

Španjolska je po četvrti put postala europski prvak, a u jeku tog uspjeha oglasio se i predsjednik tamošnjeg košarkaškog saveza, Jorge Garbajosa.

On smatra da je naturaliziranje Lorenza Browna bio ključan potez u pohodu Španjolske na titulu.

“Bila je to prava stvar. Svatko ima svoje mišljenje i ja to poštujem. Ali radili smo naporno i savjetovali su nas stručnjaci, treneri i sportski direktori da to napravimo, nakon ozljede Rickyja Rubija, pa i Sergija Llulla. On je bio ključ“, započeo je Garbajosa pa dodao:

Napravio je puno više nego što smo od njega očekivali. Od prvog dana se osjećao kao još jedan dio naše obitelji, kako mi volimo reći – primili smo ga kao jednog od nas. Njegova izdanja na terenu pokazuju koliko je posvećen našoj košarci. Igranje za Španjolsku bio je san, a za nas je to velika čast.

Prokomentirao je Garbajosa i izbornika Scariola koji Španjolsku uspješno vodi od 2015. godine, a prethodno je bio na klupu Furije od 2009. do 2012. godine.

“On je najbolji izbornik na svijetu, otac ovoj djeci. Neki su govorili da je lako biti trener Gasolu i ostalim klasnim igračima, ali sada je dobio mladu momčad s mnogo ozljeda i problema. Svima je pokazao da sam u pravu“, zaključio je Garbajosa.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima

Komentari

Vaš komentar