Babo: Opet u ništa, to je hrvatska košarka

Eurobasket 2022 11. ruj 202217:18 > 17:18

Naš komentator Marin Mrduljaš Babo dao je svoj iskren komentar nakon poraza od Finske 94:86 u osmini finala Eurobasketa. Dao je sjajnu analizu hrvatske košarke i toga što se događa posljednjih godina te zašto je do ovakve situacije došlo.

Hrvatska je i u trećoj utakmici protiv Finske u deset mjeseci pokazala je gdje se danas nalazi naša košarka. Stigla je do samog dna, do jako mračnog podruma. Marin Mrduljaš Babo, naš komentator je dao svoj osvrt na novi košarkaški krah.

– Ništa nije slučajno, od 1995. godine od EP-a u Ateni kada je osvojena medalja Hrvatska je dobila samo dvije eliminacijske utakmice. I to 2005. dobila Italiju, a 2013. slavila protiv Ukrajine. To je momčad koja dugo igra zajedno, ali ništa nisu napravili već dugo. I sada se pitam zašto bi oni u rujnu 2022. nešto napravili.   Kada je došlo stani pani naši igrači nisu mogli ništa, a Markanen je pokazao kako se to radi. Bio sam u stožeru kada smo ispali od Čeha, sve je to godinama isto.”

Naš komentator i novinar živi košarku punim plućima. I sve jako teško prihvaća srcu. No, ovaj poraz ga je baš dodirnuo:

– “Tu trava ne raste, kada je pitanju naša košarka, naši klubovi, naša reprezentacija. U našoj košarci je puno problema, tko god bio tu jednostavno se stvari ne mijenjaju. Bio izbornik Mršić, ili Mulaomerović, ili bilo tko, problemi su svugdje. Bio sam za stranca, ali ranije, a ne sada kada je situacija bila stani pani.” 

Komentari

Vaš komentar