SKener: Ovakvom Dinamu nema pomoći

Ronald Gorsic / CROPIX via Guliver Image

Kako je moguće da su svi ključni igrači van stroja i da plavi nemaju barem dijelom dostojne zamjene na najvažnijim mjestima!? To je neoprostivo, ne znam čija je to pogreška; uprave, Darija Šimića, sportskog sektora ili majke božje bistričke, ali čija god da jest taj netko bi sam trebao pokupiti prnje i pobjeći što prije, glavom bez obzira!

Na sreću, ili možda ipak bolje rečeno, na žalost, uz Dinamo sam, što privatno, što profesionalno, već desetljećima, ali ne sjećam se da sam ikad u jednoj „ozbiljnoj“ utakmici gledao ovakvu nemoć modrih. Uzmemo li u obzir da je Dinamo večeras igrao protiv jednog od najlošijih sastava koji se nalaze na popisu međunarodnih natjecanja, dojam je još lošiji. Dinamo večeras nije pokazao apsolutno ništa, izgledao je kao neki trećeligaški sastav u utakmici prvog kola hrvatskog kupa u susretu s onim Dinamom otprije nekoliko sezona. Svaka čast Kosovarima, ne podcjenjujući nikoga, Dinamo iz ne tako davne prošlosti bi ovu priču zatvorio u prvih dvadeset minuta s nekoliko lopti u mreži protivnika. Na žalost ne i ovaj raspad od momčadi.

Moram priznati da mi zaista nije u potpunosti jasno gdje je nastao taj vakuum u odnosu na one lepršave momčadi iz nekoliko prijašnjih sezona. Naravno, svjestan sam da je puno bitnih igrača ozlijeđeno, te da je Sergej Jakirović morao pronalaziti zakrpe gotovo u juniorskom timu, ali u tom se svijetlu otvara i još jedan problem. Kako je moguće da početkom listopada, dakle gotovo na otvaranju sezone, Dinamo nema s kim igrati!? Kako je moguće da su svi ključni igrači van stroja i da plavi nemaju barem dijelom dostojne zamjene na najvažnijim mjestima!? To je neoprostivo, ne znam čija je to pogreška; uprave, Darija Šimića, sportskog sektora ili majke božje bistričke, ali čija god da jest taj netko bi sam trebao pokupiti prnje i pobjeći što prije, glavom bez obzira!

Da se vratim na izvor, na utakmicu koja se odigrala večeras u Prištini. Jednom davno, kad sam bio na početku kratke i neuspješne nogometne karijere trener nam je znao reći: „Dečki, vi igrate kao gluhe svinje“! Otprilike je to tako večeras izgledalo, Dinamo je igrao kao sastav koji se okupio dvadesetak minuta prije početka utakmice. Bezidejno, bez inicijative, bez ikakve mogućnosti na protivničkoj polovici. Kako bi Englezi rekli „on top of it“ u njihovim redovima nije bilo niti nekakve želje i srčanosti. Džabe im je na majicama večeras stajalo „Pokaži srce“. Dinamo večeras nije pokazao apsolutno ništa, a srce najmanje.