A bio je tako dobar mladić…

sportklub

Kao u svakom velikom biznisu, tako i u Premier ligi postoje različite interesne skupine koje se bore za profit. Kaže naš narod ‘para vrti gdje burgija neće’, a ovdje probija još i jače i dublje nego bilo gdje drugdje.

Dvije crtice s premierligaškog aktualnog sata najbolje opisuju što se trenutačno događa u ovoj ustajaloj engleskoj nogometnoj zbilji. Nekako se sretno pogodilo da se baš u istom košu nađu oni koje se i inače najčešće proziva kad je riječ o vječnoj gladi za parama.

PFA (Professional Footballers’ Association) je sindikat igrača koji se podigao na zadnje noge na spomen rezanja plaća igračima. Kažu da bi odbitak tih 30% na kraju mogao štetiti državi, a time i britanskom zdravstvenom sustavu. Kako su se samo mudro domislili uvaliti tu i državu i zdravlje naroda jer će, kažu, ako se igračima smanji plaća, samim time biti i manja porezna davanja! Jadni igrači, nemaju dovoljno!

Svako zlo za neko dobro! Tako je i ova situacija pokazala kakvi smo zapravo i do čega nam je zaista stalo. Nitko ne voli ostati bez love koja mu je obećana i koju, u konačnici i većim dijelom godine zarađuju, ali ovi jadnici se ponašaju kao da jedva krpaju kraj s krajem. Nikad im nije dosta i jedino do čega im je stalo jest da ne ostanu bez svoje ‘crkavice’.

Kao šlag na tortu evo još jednog bisera. Kyle Walker se odlučio počastiti u karanteni, pa je za sebe i prijatelja naručio, kako ih ovdje lijepo zovu dvije ‘seksualne radnice’. Vjerojatno im je, nakon obavljena posla, skinuo tih 30 %, koliko bi trebali skinuti njemu. Nakon što je čitava priča dospjela u javnost, u ovdašnjim se medijima povela rasprava o tome krši li igrač Cityja pravilo o socijalnom distanciranju. Pa, majku mu staru, naravno da krši. Osim ako s te dvije dame ne živi u istom kućanstvu ili, ako kojim slučajem nisu u srodstvu. Ovo drugo je malo vjerojatno, čak i kad je Walker u pitanju. Također, ne zna se točno što su radili i jesu li možda Kyle i njegov dobar drugar ipak bili na dva metra udaljenosti od svojih gošći. Iako kažu da medicinski nije nemoguće, također je malo vjerojatno da su baš tako obdareni. Malo pretjerujem, ali u našim krajevima postoji izraz ‘fudbalerska glava’.

Da mi je netko prije samo dvadesetak dana rekao da ću u završnici sezone engleske lige pisati o kurvama opalio bi ga mokrom krpom posred lica i poslao ga u rodnu grudu. Ali, eto…