Alpine predstavio novi bolid za sezonu 2024.

Automoto 7. velj 202417:33 0 komentara
Alpine Photo

Alpine je pokazao novi F1 bolid za 2024. s kojim se nadaju popraviti prošlogodišnje rezultate i proširiti radno područje u kojem bolid optimalno funkcionira, a vizualno bolid ne predstavlja veliku promjenu u odnosu na prošlogodišnji A523.

Alpine će novi A524 prvi puta isprobati 20. veljače u Bahrainu, dan prije prvoga od tri dana predsezonskih testiranja, kada će iskoristiti prvi od dva dana za snimanje promotivnih materijala za vrijeme kojega smiju odvoziti najviše 100 km, donosi MaxF1.net.

Momčad je prošle sezone završila šesta u poretku konstruktora nakon Aston Martinovoga skoka u formi preko zime i McLarenova uzleta tijekom sezone, a Gasly i Ocon završili su 11. i 12. u poretku vozača s po jednim postoljem.

“Pristup A524 bio je agresivan, ali namjeran u činjenici da stvaramo širi opseg kako bismo bolidu dodali performanse”, rekao je tehnički direktor Matt Harman.

“Stvarno smo se usredotočili na učenje i reagiranje na ono što smo naučili, a ne na rezultate.”

“Projekt je bio hrabar jer smo se usredotočili na realizaciju koncepata koje namjeravamo dodati bolidu. Izgradili smo snažnu platformu za dodavanje performansi kad god možemo i postavili smo si ciljeve da ih ostvarimo.”

“Gurali smo neke elemente do krajnjih granica, a u nekim slučajevima i preko toga. To je sve u skladu s našim pristupom i točno onim što smo namjeravali postići u napredovanju ovoga projekta na najbolju moguću razinu.”

“Ne treba spominjati da sam jako uzbuđen zbog sezone i jedva čekam da se vratim u auto i ponovno krenem na utrke,” dodao je Esteban Ocon koji je u momčadi od 2020. godine.

“Ovo doba godine je uzbudljivo jer je to trenutak kada vidimo što je momčad proizvela. Vidio sam crteže, bio sam u simulatoru, ali očito još nisam vidio niti isprobao pravu stvar.”

“Kao vozač, trenutak je za naježiti se kada prvi put uskočite u novi bolid. To vrijeme je sada blizu s A524 i stvarno jedva čekam da krenemo.”

“Rekao bih da sam sada na puno boljem mjestu nego sada prije 12 mjeseci”, rekao je Pierre Gasly koji je u momčad stigao 2023. iz AlphaTaurija.

“Poznajem sve ljude s kojima radim, znam sve procese i kako izvući najbolje iz onih oko sebe i iz sebe. Lijepo je imati kontinuitet i graditi na temeljima koje smo napravili prošle godine.”

“Osjećam se samopouzdano s momčadi koju imam oko sebe. Svi smo se razvijali tijekom prošle godine. Sada sam uvjeren da mogu odmah napasti sezonu i maksimalno iskoristiti puni potencijal momčadi.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!