VIDEO: Hrvatski tinejdžer senzacija u Badaloni

Košarka 15. stu 202310:24 0 komentara

Michael Ružić, košarkaš Joventuta iz Badalone, koji je 4. listopada navršio 17 godina u porazu svoje momčadi protiv Parisa 94:101 u okviru Europcupa za 24:15 minuta provedenih na terenu postigao je 17 koševa sa šutom za dva 5-7, 2-2 trice, tome je dodao i pet skokova.

Da je Michael povukao gene od mame Barbare Jelić, vjerojatno najbolje odbojkašice koju smo imali od samostalnosti i oca Tomislava, koji je uz Zadar košarku još igrao u Ciboni, Bešiktašu, Tofasu, Gazintepu nema dvojbe. Michaelov Deda Ivica Jelić bio je naš najbolji odbojkaški trener, a stric Jurica mu je također igrao košarku.

Još je proljetos predvodio kadete Zadra, a danas je član seniorskog sastava Juventuta. U domaćem prvenstvu je odigrao jednu utakmicu, u Eurocupu mu je ovom bio treći i najbolji nastup.

U svakom slučaju hrvatska košarka je dobila još jednog zanimljivog igrača koji nastupa u najjačoj ligi Europe, a njegove utakmice svakog vikenda u ligi Endesa, te kroz tjedan u Eurocupu na programima Sport Kluba.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.