‘Neki se dopingiraju i nasilni su, pa dobiju manje kazne’

AP Photo/Michel Euler via Guliver

Francuski tenisač Hugo Gaston kritiziran je od strane teniske javnosti zbog krajnje nesportskog ponašanja na Mastersu u Madridu.

Tada je izbacivanjem loptica u teren želio nedolično utjecati na ishod bodova tijekom meča s Bornom Corićem, a disciplinski organi ATP-a su ga drakonski kaznili, budući da je istu stvar već učinio u prošlosti. Je li kazna prestroga?

Za ovaj prekršaj, koji je uslijedio nakon što je Gaston već bio kažnjen, uslijedila je novčana kazna od 133 tisuće eura – više nego što je 108. igrač svijeta zaradio u tekućoj sezoni.

VEZANA VIJEST

Ovu situaciju komentirao je i australski tenisač John Millman koji smatra da je kazna prestroga.

“Gaston je napravio glupost, ali kazna od 133 tisuće eura je suluda. Svaki tjedan možete vidjeti gore stvari. Čudan način za ATP da potvrdi autoritet. Igrači su uhvaćeni s nedozvoljenim sredstvima, ponašaju se nasilnučki prema skupljačima loptica, sucima i slično. I svi su dobili manje kazne. Gastonovo ponašanje nije bilo dobro, ali varamo se ako kažemo da je ova kazna u skladu s ostalima”, napisao je Millman.

Kazna za incidente koji se karakteriziraju kao “nesportsko ponašanje” iznosi 60.000 dolara na turnirima iz serije Masters 1000. Ako se prekršaj ponovi unutar iste kalendarske godine, kao što se dogodilo Gastonu, kazna će se znatno povećati.

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub i ubuduće će moći pratiti na Telemachu, Total TV-u, OptiTV-u i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.