Kreće Hrvatska u Bologni, Argentina bez prvog igrača

Davis Cup 17. ruj 202214:40 > 14:41 0 komentara
Massimo Paolone/LaPresse via Guliver Images

Hrvatski i argentinski izbornik Vedran Martić odnosno Guillermo Coria odlučili su koga poslati na teren u odlučujućem okršaju skupine A Davis Cup Finalsa u Bologni...

Počevši od 15 sati uz prijenos na SK 2 igrat će Borna Gojo protiv Sebastiana Baeza te nakon njih Borna Ćorić protiv Francisca Cerundola. Za kraj će Nikola Mektić i Mate Pavić odmjeriti snage protiv Maxima Gonzaleza Horacija Zeballosa. Kao i dan prije, argentinski izbornik Guillermo Coria izostavio je svog najboljeg igrača Diega Schwartzmana.

Bit će to za oba sastava posljednji okršaj u Bologni, u koji ulaze s omjerom 1-1 (Hrvatska), odnosno 0-2. I jedna i druga reprezentacija su izgubile od Italije, a naša momčad je, za razliku od argentinske, bila uspješnija u srazu za Švedskom.

Za prolaz u četvrtfinale u Malagi Hrvatska mora pobijediti Argentinu, jer ako se nakon nedjeljnog susreta Italije i Švedske čak i zatvori krug tri reprezentacije s omjerom 1-2 naša reprezentacija neće moći dohvatiti drugu poziciju (ne gleda se omjer samo reprezentacija iz tog kruga, nego ukupan postotak osvojenih mečeva).

No čak ni pobjeda nad Argentinom nije jamstvo za prolaz, jer će i tada Hrvatska ovisiti o ishodu u okršaju Italije i Švedske. Pobijedi li, naime, Švedska tada će tri reprezentacije imati omjer 2-1, a u tom će slučaju u Malagu otići Talijani i Šveđani. Italija je već osigurala prolaz, samo je pitanje s koje pozicije – bude li prva, ići će na drugoplasiranog iz skupine D (poraženi iz okršaja SAD – Nizozemska), a ako bude druga (što je pozicija kojoj se nadaju naši tenisači) igrat će s prvoplasiranim iz skupine B (kandidati su Španjolska, Kanada i Srbija).

Gledatelji u Hrvatskoj program regionalnog sportskog kanala Sport Klub mogu pratiti na Telemachu, Total TV-u, Optima Telekomu i preko platforme EON koja je dostupna svim gledateljima.