Đoković: Zlato na Olimpijskim igrama u Parizu mi je posebna inspiracija

ATP 20. stu 202312:45 0 komentara
AP Photo/Antonio Calanni via Guliver

Grand Slam naslovi uvijek su moj cilj, ali iduće godine zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Parizu posebna je inspiracija, rekao je srpski tenisač Novak Đoković nakon pobjede na ATP Finalu.

Po sedmi rekordni put Đoković je osvojio završni turnir u godini čime je postavio novi rekord, ali ono što mu nedostaje u karijeri svakako je zlatna medalja na Olimpijskim igrama.

„Priprema za iduću godinu bit će posebna. Raspored će biti gust i vrlo nezgodan jer će biti naglog mijenjanja podloga na kojima igramo. Olimpijske igre u Parizu bit će pod mojim posebnim povećalom“, rekao je Đoković koji je u karijeri osvojio tek brončanu medalju na Igrama u Pekingu 2008. godine. Bez ičega je potom ostajao na olimpijskim igrama u Londonu, Rio de Janeiru i Tokiju.

Iduće godine Roland Garros se igra krajem svibnja. Teniska elita preselit će se potom na travnatu podlogu zaključno s Wimbledonom početkom srpnja, a sredinom sedmog mjeseca vraćaju se na zemlju, odnosno na olimpijski turnir u Parizu.

„Poriv za uspjehom i velika motivacija kod mene i dalje nisu nikakav problem. Srećom, tijelo me još uvijek sjajno služi u svemu“, dodao je prvi tenisač na ATP ljestvici.