Horvat: Šego je pokrpao dosta naših rupa

Rukomet 13. tra 202221:24 > 21:26
Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatska je pobjedom 34:21 u Finskoj napravila veliki korak prema Svjetskom prvenstvu 2023. pa bi uzvrat u Varaždinu u subotu od 16 sati trebao biti tek formalnost.

“Rezultat kaže da smo odigrali dobru utakmicu. Najbitnije nam je bilo da uđemo koncentrirano, da budemo pravi, da mi odigramo najbolje što možemo. Rezultat pokazuje da je i obrana bila korektna, da je napad zabio dovoljan broj golova, tranzicija nam je radila. Nije Finska preveliko mjerilo, ali najbitnije nam je bilo da pristup od prve do zadnje minute štima, da samo dali priliku svim igračima i da su je oni dobro iskoristili”, rekao je izbornik Hrvoje Horvat pa pohvalio Marina Šegu.

“Moram reći da je njihov vratar obranio dosta udaraca, da se tu možemo popraviti. Isto i da je Šego pokrpao dosta naših rupa u obrani.”

Šego je imao 12 obrana…

“Nije bilo upitno tko je bolja momčad. Zadovoljan sam s obranom, nije bilo prezahtjevno. Nije top, ali je bilo dobro. Pokazali smo dobru volju, bili smo gusti i da smo igrali s nekim boljim od njih bilo bi isto dobro”, rekao je hrvatski golman.

Hrvatsku je s osam golova predvodio Filip Glavaš.

“Ja sam samo odradio svoj dio kao produkt momčadi. Srce mi je puno. Dosta smo zicera fulali u drugom dijelu, ali +13 je dobar rezultat. Rekao bih da je to bio korektno odrađen posao. Sada je cilj u Varaždinu pred našim navijačima izboriti plasman na SP.”

Komentari

Vaš komentar