Zekić: U Splitu smo izgubili na prilično glupav način

Guliver Images

Slaven Belupo u nedjelju od 18.55 u Koprivnici dočekuje Istru u 9. kolu SuperSport HNL-a.

Farmaceuti su nakon osam kola prvi pratitelj Dinama s 14 bodova, osam manje od Plavih. Utakmica protiv Puljana dolazi im nakon 5:1 poraza na Poljudu protiv Hajduka.

“Brzo je prošao krug, nemamo puno vremena za razmišljanje, što je nekad i dobro, pogotovo nakon utakmice u Splitu gdje smo izgubili na prilično glupav način, na kraju i nesretan. Treba izvući pouku”, rekao je Zekić pa se osvrnuo na Istru.

“Dolazi nam momčad koja voli igrati nogomet i nadigravati se. Dobri su u posjedu, imaju par dobrih pojedinaca, a trener je dulje tamo. Dosad nam domaći teren nije bio prednost. Nadam se da će se to okrenuti jer želimo nastaviti pozitivan niz i krug završiti na najbolji način.”

“Velikim sam dijelom zadovoljan utakmicom s Hajdukom. Dogodile su se stvari na koje nismo mogli utjecati. Prvo smo zbog ozljede mijenjali Nikolu Jambora pa je Arber Hoxha dobio drugi žuti. Nakon toga nismo ispali najpametniji, ali nismo previše o tome razgovarali. Događaju se takvi trenuci, nadam se da će ih biti što manje. Uvijek možemo kukati, plakati i praviti se žrtvom, ali treba biti pametniji i izvući pouku.”

Zekić je dobio i pitanje je li Belupo favorit protiv Istre.

“U HNL-u, osim u dvije-tri utakmice, malo tko može preuzeti ulogu favorita. Sve je to u deset posto, ovisi o taktičkom i drugom raspoloženju. Ne gledam tablicu niti sam je svjestan, nisam ni znao da je zadnja utakmica prvog kruga. Radimo iz tjedna u tjedan jer nam se događa mnogo promjena. Vjerujem da je najpametnije ne opterećivati se nekim stvarima.”