SKener: Profesore, bježite sami, da vas ne bi naganjali do Sesveta!

Hrvatska 10. velj 202422:09 7 komentara
Goran Mehkek CROPIX via Guliver Images

Prva Dinamova dama odlučila je sačuvati trenera jer mu ne može isplatiti otpremninu u slučaju da mu mora dati otkaz!?

Treba li Sergej Jakirović ostati na klupi Dinama? Na to anketno pitanje iz tjedna u tjedan odgovor je: NE 70 posto, DA 30 posto!

Ne sjećam se neuspješnijeg Dinamovog trenera u eri nakon Krista koji još uvijek sjedi u svlačionici ispod juga. Ako je u pitanju odluka prve Dinamove dame Vlatke Peras da ga spasi jer mu ne može isplatiti otpremninu, onda se bojim da je došlo vrijeme da se motaju kablovi i ugasi svjetlo.

U sezoni koja je u rezultatskom smislu bitnija možda od bilo koje iz ‘zlatne Mamićeve ere’, Dinamo je ostao bez uprave, sportskog menadžmenta, a vodi ga nedorasli – profesor. Iako je upitna bila referenca po kojoj je Jakirović došao u Dinamo, možda i veći problem od same smjene trenera je što klub vode Vlatka Peras i Mirko Barišić, koji imaju i dalje obraza ostati u klubu i kandidirati se za još jedan mandat uoči predstojećih izbora za Skupštinu Dinama. Senilni starac, koji nema ni zrno čestitosti da se makne, te jedna klupska službenica koja možda zna što bi trebalo, ali ne zna kako to učiniti.

Sofascore

Ako su već uvidjeli da su s Bišćanom pogriješili (iako bi se o tome dalo razgovarati), kako je moguće da na klupi “Svetinje” drže čovjeka koji ne može kormilariti Dinamovim brodom. Meni iz nekih davnih vremena simpatični Silvijo Čabraja, s kojim sam kao klinac trenirao u Lokomotivi, bez problema je s ‘klincima’ dva puta u petnaest dana održao lekciju samozvanom profesoru. I laiku je jasno da Dinamo nema apsolutno ništa. Ni klimu u momčadi, ni vjeru u vlastite sposobnosti, niti su taktičko-tehnički spremni za ‘goropadno’ domaće prvenstvo, ostao je samo Bruno Petković koji i kad je najgori on je daleko najbolji igrač kluba iz Maksimirske 128. Samo mu se više ne da, nego da.

Jakirović je pokazao da je nedorastao za Dinamo, jednostavno brojke ne lažu, ali ne laže niti dojam. Jednostavno s vama nema progresa i to je svima jasno. Navijači su izgubili strpljenje, a kako nema gazde u klubu, tako ste samo “osmim svjetskim čudom” i dalje na klupi Modrih. No, vaše vrijeme je prošlo, dani su odbrojani, pa bi bilo dobro da iz Maksimira pobjegnete sami, da vas nitko ne vidi, jer bi vas u protivnom mogli naganjati do Sesveta.

Dinamo je i na jednoj od najvećih prekretnica u ovom stoljeću. Dinamu trebaju novi, mlađi, pošteniji i sposobniji ljudi. Treba mu konsenzus iskustva, znanja i pameti. Hitno mu treba novi sportski menadžment jer ovo što su napravili ove sezone Barišić i kompanija je ozbiljan harakiri. Čije bi posljedice mogle biti dalekosežne.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare