Dalić: Ćiro je moj nogometni otac, bit ću mu vječno zahvalan

Nogomet 8. velj 202310:26
AP Photo/Andre Penner via Guliver

U Zagrebu je u 88. godini života nakon duge i teške bolesti preminuo bivši hrvatski nogometni izbornik Miroslav Ćiro Blažević.

Oglasio se hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

“Izražavam najdublju sućut obitelji našeg Ćire zbog čijeg odlaska svi u nogometu dijelimo veliku bol. Ćiro je bio neponovljiv – nenadmašan motivator i govornik, u jednoj sekundi šarmantan, u drugoj goropadan. Pamtim ga kao čovjeka s velikim stilom i još većom dušom i zato smo ga svi voljeli i poštovali“, rekao je Dalić pa dodao:

“Kao trener je potpisao dva izvanredna i povijesna uspjeha, jedan s reprezentacijom koju je doveo u svjetski vrh, a jedan s Dinamom kada je ta titula značila puno više od nogometa. No, gdje god je radio ostavio je veliki trag, pa tako i na mene u Varaždinu.”

“Mogu slobodno reći da je Ćiro bio moj nogometni otac, bio mi je istinska inspiracija za sve što sam postigao u trenerskoj karijeri. Na tome sam mu vječno zahvalan te su moje molitve posvećene njemu i njegovoj obitelji. Treneru svih trenera, počivao u miru Božjem”, zaključio je Zlatko Dalić.

Komentari

Vaš komentar